Ronald DeFeo Jr. - Amityville-mordene

Mordet på Fred og Edwina Rogers


I juni 1965 blev ligdelene af Fred og Edwina fundet i deres eget køleskab, i Houston, Texas, USA. Sagen er den dag i dag stadig uopklaret, og den eneste mistænkte er deres egen søn, Charles, som aldrig er blevet fundet. Hvorfor Charles skulle have dræbt sine forældre, er der flere teorier om – og nogle inkluderer endda attentatet på John F. Kennedy.

D. 23. juni 1965 modtog politiet i Houston et opkald fra Marvin; han var bekymret for sin tante, Edwina Rogers, og hendes mand Fred, da de ikke havde besvaret hans opkald i flere dage. To politibetjente blev sat på sagen, og kørte til parrets hjem i Montrose nabolaget i Houston. De bankede på døren, men da der ikke blev svaret valgte de til sidst at sparke døren ind.
Inde i hjemmet var intet usædvanligt, udover at der var efterladt mad på spisebordet. Helt tilfældigt valgte den ene politibetjent at kigge ind i køleskabet, og fandt en masse kød der lignede grisekød, nøjsomt vasket og stablet. Da han ville lukke køleskabsdøren fik han pludselig øje på to hoveder, der bestemt ikke stammede fra en gris, i grøntsagsskuffen. Hovederne tilhørte 81-årige Fred Christopher Rogers og 72-årige Edwina Ivor Rogers, og al kødet, som politibetjenten havde troet var grisekød, var Fred og Edwinas kroppe. Politiet stod nu med en yderst usædvanlig drabssag.

Ligdelene blev obduceret, og retsmedicineren fandt at Edwina var blevet tæsket og derefter dræbt af et skud i baghovedet. Fred var blevet tæsket ihjel med en hammer, og havde fået øjnene stukket ud af hovedet og kønsdelene skåret af. Mordene havde fundet sted d. 20. juni, tre dage før parret blev fundet.
Morderen havde efter mordene slæbt parret ud på badeværelset på førstesalen, drænet dem for blod, parteret dem og til sidst placeret delene i køleskabet. Organerne var blevet fjernet og skyllet ud i toilettet, og blev fundet senere. Der var dog nogle dele der aldrig blev fundet. Alt tydede på, at morderen var en med forstand på den menneskelige krop, og som vidste hvad han/hun lavede.
Huset var efter mordene blevet gjort grundigt rent, og det eneste sted der blev fundet en smule blod, var i nøglehullet ind til parrets søns værelse. Straks blev en eftersøgning på sønnen, Charles, sat i gang, men det lykkedes aldrig at finde ham.

Sønnen – Charles Rogers

Charles Frederick Rogers blev født d. 30. december 1921. Som 19-årig blev han optaget på Texas A&M University, men droppede kort efter ud og begyndte i stedet på University of Houston, hvor han fik en bachelor i kernefysik.
Charles deltog i 2. Verdenskrig under USA’s marine, og senere Office of Naval Intelligence. Efter krigen fik han arbejde som seismolog hos Shell, og arbejdede her i ni år inden han i 1957 pludselig sagde op uden forklaring. Også i midten af 1950’erne meldte han sig ind i Civil Air Patrol.
Charles var en smule sær, men blev af venner også beskrevet som meget intelligent; han kunne tale syv sprog, havde talent for at finde gas, olie og guld og var radioamatør. Da hans forældre blev dræbt, var Charles 43 år gammel, uden arbejde og boede hjemme hos sine forældre. Der var ikke mange der vidste, at Charles boede hjemme hos sine forældre, og naboerne så ham aldrig, eftersom han tog hjemmefra før daggry og først kom hjem når det var mørkt. Kommunikationen mellem Charles og hans forældre blev desuden holdt på det minimale, og foregik hovedsageligt via sedler under døren til Charles’ værelse. Ifølge nogle kilder havde forældrene ikke set Charles i fem år, selvom de boede sammen.

Teorier

Charles Rogers forbliver den eneste mistænkte i sagen, men eftersom han aldrig er blevet fundet, er sagen den dag i dag endnu officielt uopklaret – og vil højst sandsynligt forblive det. Charles blev erklæret død in absentia i juli 1975.
Men selvom Charles er den eneste mistænkte, er der alligevel flere forskellige teorier.

John R. Craig og Philip A. Rogers, der har gjort karriere som privatdetektiver og efterforskere hos National Security Agency, udgav i 1992 bogen The Man on the Grassy Knoll. De var overbevist om at Charles havde været CIA-agent fra 1956 og frem til midten af 1980’erne, og at han havde dræbt sine forældre fordi de, ved at have lyttet til hans telefonsamtaler og ført journal over telefonopkaldene han foretog og modtog, vidste mere end de måtte vide.
De var ligeledes overbeviste om at Charles også havde været involveret i attentatet på John F. Kennedy, d. 22. november 1963. Igennem Civil Air Patrol mødte Charles eftersigende David Ferrie. Ferrie kendte Lee Harvey Oswald, der ifølge flere officielle undersøgelser var den snigskytte der dræbte JFK. De to havde endda også mødt hinanden gennem Civil Air Patrol, og via Ferrie og Oswald, skulle Charles være blevet involveret i planen om at dræbe præsidenten.
Efter attentatet var fotografier af tre mænd, kendt som ”De Tre Vagabonder”, i samtlige aviser i Dallas. De tre mænd var blevet anholdt kort efter attentatet, men løsladt efter tre dage, da det viste sig at de ikke havde noget med attentatet at gøre. Det var Craig og Rogers dog ikke enige i. Der har været mange teorier om de tre mænds identiteter og hvilken rolle – hvis nogen – de havde i attentatet. I september 1980 blev Charles Harrelson, skuespilleren Woody Harrelsons far, anholdt efter seks timers forhandlinger med politiet, efter at have været eftersøgt for mordet på dommer John H. Wood Jr. Under forhandlingerne ”tilstod” Harrelson at have dræbt dommeren og John F. Kennedy, men han var da påvirket af kokain. Alligevel blev dette grobund for teorien om, at De Tre Vagabonder var Charles Harrelson, Charles Rogers og en mand ved navn Chauncey Holt, og at de altså var involveret i attentatet.
Allerede i 1989 offentliggjorde politiet i Dallas en arrestordre, der viste at De Tre Vagabonder hed Gus Abrams, Harold Doyle og John Gedney, og at de blot havde været tre hjemløse mænd, der rejste gennem byen da JFK blev dræbt. Arrestordren blev dog først populær i 1992 da journalist Mary La Fontaine undersøgte sagen og udgav en artikel om de tre mænd, og da havde Craig og Rogers allerede fået udgivet deres bog.
Craig og Rogers mener desuden at Charles blev dræbt i Sydamerika for mange år siden. Bogen har mødt meget kritik for mangel på beviser.

Også Hugh Gardenier og hans kone Martha undersøgte sagen, og skrev bogen The Ice Box Murders, 2003.
Parret er af den overbevisning, at Charles dræbte sine forældre efter at være blevet mishandlet af dem hele sit liv. Forældrene var, ifølge teorien, svindlere der var involveret i gambling og ulovlige aktiviteter, og som endda også stjal penge fra deres egen søn. Charles havde via sit arbejde som seismolog forbindelser til CIA, men parret mente ikke at han var CIA agent. Efter mordene tog Charles til Mexico, hvor han via venner fra sin radioamatør-hobby, kunne opholde sig uden at blive fundet af politiet. Han arbejdede for olie- og minevirksomheder, inden han til sidst flyttede til Honduras, hvor han blev dræbt på grund af en uenighed om løn som minearbejder.
Det er kort fortalt Gardenier-parrets teori. Også denne bog har mødt meget kritik, især for de selvopfundne personer der dukker op i teorien, og bliver af mange anmeldere kaldt for ”fakta-baseret fiktion”.

En anden teori der har cirkuleret, var at Charles ikke kun dræbte sine forældre; han var seriemorder, og gemte ligene i væggene i hjemmet.
Hjemmet stod tomt indtil 1972, hvor det blev revet ned – og da blev ikke fundet nogle ligrester. Grunden stod tom indtil 2000, hvor der blev bygget ejerlejligheder.

Så måske dræbte Charles sine forældre – eller måske var det CIA der skulle skaffe deres agent af vejen, og måtte tage hans forældre med i faldet, da de vidste for meget? Mest af alt tyder det dog på førstnævnte.

Medier

Krimiforfatter James Ellroy udgav i 1995 romanen American Tabloid og i 2001 efterfølgeren Et amerikansk dødstrip, som de to første dele af Underworld USA Trilogien. Romanerne handler om en tidligere ordenshåndhæver og to FBI agenter, og deres involvering i JFK attentatet. Selvom romanerne er fiktive, er flere af karaktererne baseret på virkelige personer, herunder blandt andet Charles, der i bogen bliver kaldt Chuck Rogers.

I april 2016 udgav true crime podcastet Criminal deres 41. episode Open Case. Episoden handler om sagen, og har Hugh og Martha Gardenier som gæster, der fortæller om sagen og hvordan de undersøgte sagen.
Episoden kan høres på deres hjemmeside, eller på Spotify.

Der er kun skrevet de to førnævnte bøger om sagen: The Man on the Grassy Knoll af John R. Craig og Philip A. Rogers, 1992 og The Ice Box Murders af Hugh og Martha Gardenier, 2003.
Sagen er derudover nævnt i Houston Blue: The Story of the Houston Police Department af Mitchel P. Roth og Tom Kennedy, 2012.

Kilder

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ronald DeFeo Jr. - Amityville-mordene