Katherine Knight

Bibelbælte-kvæleren

En uidentificeret gerningsmand dræbte i 1980’erne mindst seks kvinder, og efterlod ligene ved hovedveje og motorveje, i staterne West Virginia, Arkansas, Tennessee og Kentucky. Ud af de seks ofre blev kun tre identificeret – to af dem først i 2018.
På grund af ofrenes røde eller rødlige hårfarve, ville mordene blive kendt som ”Redhead Murders”.

D. 13 februar 1983 blev liget af en nøgen kvinde fundet ved Route 250, nær Littleton i Wetzel County, West Virginia. Kvinden blev anslået til at være mellem 35 og 45 år, havde rødbrunt hår, var 168 cm høj og vejede 61 kg. Kvinden havde desuden et ar fra et kejsersnit, samt ar på pegefinger.
Retsmedicinske undersøgelser viste, at kvinden var blevet dræbt omkring to dage forinden fundet, og var blevet placeret ved Route 250 efter hun var blevet dræbt. Dødsårsagen kunne ikke fastslås med sikkerhed, da forrådnelsesprocessen allerede var indtrådt, men meget tydede på at hun var blevet kvalt eller stranguleret. Der var desuden ikke tegn på, at hun var blevet seksuelt misbrugt.
Nogle mener at have set kvinden på en bar i Wheeling, men derudover er kvinden indtil videre uidentificeret.

D. 16. september 1984 blev endnu et lig fundet, denne gang ved Interstate 40, nær West Memphis i Arkansas. Kvinden, der havde jordbærblond hår, ville først i juni 1985 blive identificeret som 28-årige Lisa Nichols. Det havde været svært for politiet at komme i kontakt med hendes familie, og det blev derfor et ægtepar fra Florida, som Lisa havde boet hos, der endte med at identificere hende.
Lisa blev stranguleret til døde, og var kun iført en sweater da hun blev fundet.

D. 1. januar 1985 blev et lig, denne gang fuldt beklædt, fundet ved Interstate 75, nær Jellico i Tennessee. Retsmedicinske undersøgelser viste at kvinden var blevet dræbt tre dage forinden fundet, men var allerede i en fremskreden tilstand af forrådnelse. Kvinden blev anslået til at være mellem 17 og 25 år, havde kort, rødt hår, grønne eller nøddebrune øjne, var 163 cm høj og vejede 50-52 kg, havde fregner, og ar og brandmærker rundt omkring på kroppen. Kvinden var desuden gravid, og cirka 2½ måneder henne.
Kvinden forblev uidentificeret indtil d. 6. september 2018. Da Tennessee Bureau of Investigation og Campbell County Sheriff’s Department slog sig sammen om at arbejde på en sag med et uidentificeret offer, faldt de over en blog der omhandlede forsvundne personer. En af de forsvundne personer på bloggen, var Tina Marie McKenney Farmer fra Indiana, der havde været 21 år da hun forsvandt – og som passede til beskrivelsen af deres uidentificerede offer, de netop var i gang med at efterforske.  De sammenlignede derfor fingeraftryk, og der var et match! Tina, der havde en datter, var blevet meldt savnet kort efter Thanksgiving i 1984, men politiet i Indianapolis havde ikke skrevet efterlysningen ind i den nationale database, og der gik derfor over 30 år før Tinas familie fik klarhed.

Der ville gå næsten fire måneder, før næste offer blev fundet. Ved Interstate 24 i Pleasant View, Cheatham County, Tennessee blev et lig fundet d. 31. marts 1985. Kvinden, der blev anslået til at være mellem 31 og 40 år, blev dræbt tre til fem måneder før fundet, på en ukendt måde. Kvinden var iført tøj, og omkring 157 cm høj. Hun havde derudover meget skæve tænder, men hverken DNA, tandaftryk eller fingeraftryk kunne identificere hende, og hun er den dag i dag stadig uidentificeret.

Dagen efter blev et køleskab, med et mærkat på døren hvorpå der stod ”SuperWoman”, fundet ved Route 25 i Knox County, Kentucky. Inde i køleskabet var liget af en rødhåret, nøgen kvinde. Eller, næsten nøgen; hun var iført to sokker på hver fod, og en halskæde med to vedhæng, af en guldfarvet ugle og et hjerte. Retsmedicinske undersøgelser viste at kvinden var blevet kvalt til døde, og fandt desuden tegn på at hun havde født på et tidspunkt i sit liv. Hun var mellem 24 og 35 år, 144-149 cm høj og vejede omkring 45 kg. Omkring 500 personer deltog i den uidentificerede kvindes begravelse, der desuden også blev sendt på TV.
I 2017 tog en kvinde kontakt til politiet, og hævdede at hendes mor var et af ofrene der indtil videre var uidentificeret. I oktober 2018 bekræftede DNA at dette offer var kvindens mor, og at hendes navn var Espy Regina Black Pilgrim.

D. 14. april 1985 blev liget af en ung kvinde fundet i Greeneville i Greene County, Tennessee. Hun var blevet dræbt af stump vold og muligvis stiksår i maven, tre til seks uger forinden fundet. Hun havde lysebrunt hår med røde highlights, og bar lyserød neglelak. Hun blev anslået til at være mellem 14 og 20 år, 168 cm høj og vejede mellem 59 og 64 kg. Hun havde været gravid i 6 til 8 uger, men aborterede kort forinden drabet.
Hun havde desuden en smule overbid og nogle fyldninger i tænderne, men heller ikke her kunne tandaftryk identificere liget. Det kunne DNA og fingeraftryk heller ikke, og offeret er derfor endnu uidentificeret. På trods af at mordmetoden er anerledes end ved de andre mord, betegnes dette offer som et officielt offer af Bibelbælte-kvæleren.

Disse seks unge kvinder blev fastslået at være ofre af Bibelbælte-kvæleren, men flere mistænkes også at være blevet dræbt af den ukendte gerningsmand. Blandt andet et uidentificeret offer, der blev fundet i Campbell County, Kentucky. Offeret blev anslået til at være mellem 9 og 15 år, og da der kun var knogler tilbage, var det ikke muligt at fastslå hårfarven. På grund af den unge alder, samt uvisheden om hårfarven, ville efterforskerne ikke fastslå at dette offer også blev dræbt at Bibelbælte-kvæleren.
Marcia King, der blev kendt som Buckskin Girl inden identifikation, blev også mistænkt at været et offer af Bibelbælte-kvæleren, da hun passede til ”kriterierne”. Marcia blev fundet dræbt i april 1981 i Miami County, Ohio, og selvom det stadig ikke er opklaret hvem der dræbte hende, har efterforskerne fjernet hende som et eventuelt offer af Bibelbælte-kvæleren.

Mistænkte

På grund af manglende beviser og vidner, har det været svært at finde mistænkte, og dermed også en gerningsmand. Derudover var politiet dengang ikke så effektive med at indtaste oplysninger i den nationale database, og derfor forblev meget information i staten hvor det enkelte lig blev fundet. Men i 1985, efter det sidste officielle offer blev fundet, bad politi fra de involverede stater FBI om hjælp til at finde morderen. Dog kunne heller ikke FBI finde morderen – og han forbliver endnu uidentificeret.
I 2004 udviklede FBI en national database, kaldt Highway Serial Killings Initiative; denne indeholder over 750 uopklarede mord, hvor ligene er blevet fundet ved motorveje eller hovedveje, samt en liste på over 450 potentielle mistænkte.

I marts 1985 blev den 37-årige lastbilchauffør Jerry Leon Johns anholdt, efter at have forsøgt at dræbe den rødhårede Linda Schacke. Han strangulerede hende, og efterlod hende nær en motorvej, i troen om at hun var død.
Efter anholdelsen blev Jerry mistænkt for at være Bibelbælte-kvæleren, men blev senere renset for mistanke. Han blev sigtet og i 1987 dømt for overfald og kidnapning af Linda Schacke, og døde senere i fængslet.

I februar 1986 blev den 32-årige lastbilchauffør Thomas Lee Elkins anholdt Dyer County i Tennessee. En 20-årig rødhåret kvinde var flygtet fra hans lastbil mens han sov; Thomas havde kidnappet kvinden i enten Illinois eller Indiana, holdt hende fanget og voldtaget hende. Men også Thomas blev renset for mistanke.

I 2018 studerede elever fra en sociologiklasse på Elizabethton High School sagen, med hjælp fra FBI profiler. Det var her navnet ”Bible Belt Strangler” blev opfundet. Eleverne lavede en profil over gerningsmanden, som de beskrev som en hvid mand, født mellem 1936 og 1962, mellem 175 og 187 cm høj, vejer mellem 81 og 122 kg, muligvis lastbilchauffør der ofte kørte på Interstate 40 med arbejdsplads nær Knoxville, Tennessee.

Medier

Der er skrevet én bog om sagen: The Redhead Murders af Jane Carliste fra 2017.
Sagen er desuden nævnt i bøgerne The Encyclopedia of Unsolved Crimes af Michael Newton fra 2009, og Killer on the Road: Violence and the American Interstate af Ginger Strand fra 2012.

Sagen er desuden omtalt i en podcast-serie på ni afsnit, skabt af Out of the Shadows, kaldt Redhead Murders & The Bible Belt Strangler. Serien kan findes her.

 

Kilder

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Katherine Knight