Mordet på Pim Fortuyn

Mordet på Hazel Drew

D. 12. juli 1908 blev liget af Hazel Drew fundet i en sø New York, USA. Hun var blevet dræbt nogle dage forinden, men hvem der begik drabet, er i dag endnu uopklaret. Mordet og de mystiske fortællinger om Hazel og mordet, inspirerede Mark Frost til at lave tv-serien Twin Peaks.

Hazel Irene Drew blev født d. 3. juni 1888 i Poestenkill, New York, USA. Hun var den anden ældste, i en søskendeflok på 7, af forældrene John og Julia Drew. To af Hazels småbrødre mistede livet som ganske små.
Hazel levede et hemmelighedsfuldt liv. I 1906 eller 1907 var hun i en periode forlovet med en mand, der forlod hende for at blive gift med en anden kvinde. Af hvad hun fortalte til andre, havde ingen mand siden da fået plads i hendes liv, men om det var den fulde sandhed, er der mange spekulationer om.
Op til sin død levede Hazel et overdådigt liv; hun købte skræddersyet tøj, og tog ofte på ture til New York City, Boston og Providence Rhode Island. Hazel havde siden hun var 14 år gammel, arbejdet som husarbejder hos Professor Carey og hans kone, men lønnen derfra var ikke tilstrækkelig til at dække disse udgifter. Hvor hun ellers fik penge fra, vides ikke.

Om aftenen d. 3. juli, ved 23-tiden, bankede Hazel pludselig på hos sin sædvanlige dameskrædder, fru Schumaker. Med sig havde hun et stykke stof, som hun bad fru Schumaker om at lave til en bluse. Det var naturligvis et yderst usædvanligt tidspunkt at dukke sådan op på, men fru Schumaker indvilligede og tog sig til at skabe en bluse til Hazel. Alt i mens fortalte Hazel om sine planer for weekenden, hvor hun skulle til det populære resort Lake George i Adirondack Mountains. Men planerne om Lake George blev af uanede grunde alligevel ikke til noget. I stedet tilbragte Hazel sin weekend med sin tante og sine kusiner.
Da Hazel mødte på arbejde om mandagen, var det med en øjeblikkelig opsigelse, og væk var hun igen. Hun pakkede nogle ting i en kuffert, herunder undertøj, nattøj, tandbørste, kam og kimono, og i sin håndtaske medbragte hun en hjerteformet lås, et lommetørklæde og et udklip fra en avis fra d. 6. oktober 1906, hvorpå der stod: ”Edward Lavoie er rejst til Chattanooga, Tennessee, hvor han vil forblive hele vinteren.
Hazel drog derefter til Union Station i Troy, hvor hun hilste på en veninde. Til hende fortalte Hazel, at hun skulle ’ned af floden’, muligvis så langt som New York City, men fortalte ikke hvorfor eller hvem hun skulle besøge. Deres samtale blev pludseligt afbrudt, da Hazel fik travlt med at købe billet inden hendes tog kørte. Det mest besynderlige ved denne samtale var dog, at der på dette tidspunkt af dagen ikke kørte noget tog mod New York City; det eneste tog der kørte, kørte til Albany og det var dét Hazel steg på. Lidt under to timer senere var Hazel atter tilbage på stationen, men denne gang uden hendes kuffert. Hun blev først set igen den følgende dag.
Hvad der skete i mellemtiden, vides ikke. Men da hun blev set næste gang, var i Averill Park omkring klokken 15, i selskab med en ung, høj og slank mand, der var meget opmærksom på Hazel.
Sidste gang Hazel blev set i live, var ved 19-tiden. Hun blev set gående langs en vej, i nærheden af hendes onkels gård. Hazels lillebror William havde tilbragte noget tid af sommeren hos onklen, men da de to ikke var kommet så godt ud af det med hinanden, var William taget hjem til familien Sowalsky, der boede i nærheden. Man mistænker at Hazel var på vej hen for at se sin lillebror, muligvis for at sige farvel, da de to var meget tætte, og meget tydede på at Hazel ville rejse væk.

Fire dage senere blev Hazels lig fundet i Teal’s Pond, ikke langt fra hvor hun sidst blev set i live. Slagene mod hovedet, samt effekten af at have ligget i vandet i flere dage i varmen, gjorde at Hazel umiddelbart ikke var til at identificere via udseendet. I stedet blev hun identificeret via hendes tænder. Obduktionen viste at hun var blevet dræbt af vold mod baghovedet, og et stykke bånd var efterfølgende blevet bundet pænt om hendes hals. 6 meter fra søens kant blev hendes hat og handsker fundet.

Efterforskning og mistænkte

Hazels kuffert var fortsat et mysterium. Det ville vise sig, at hun havde efterladt den i et lejet skab på stationen, hvilket er en af årsagerne til, at man mistænker hun ville rejse væk. En anden kuffert blev fundet på hendes værelse; den var fyldt med breve og postkort, mellem Hazel og bekendtskaber. Men ikke nogen, der kunne fortælle nærmere om Hazels hemmelige liv.
Hazels mor var desuden blevet overbevist om at en mand i en naboby, havde hypnotiske evner og en mærkværdig indflydelse på Hazel. Det er der dog ikke beviser på.

Den første der blev hentet ind til afhøring og mistænkt i sagen, var 17-årige Frank Smith. Han var eftersigende forelsket i Hazel, og, af hvad man ved, den sidste person der så hende i live – udover morderen. Men han havde et alibi. Dernæst blev Rudolph Gundrum, en ældre ven af Frank, mistænkt men også renset.
Sønnen i familien Sowalsky, Michael, blev også afhørt i sagen. Han var eftersigende en stor ung mand, der fandt tilfredsstillelse i at mishandle dyr på gården. Den aften Hazel sidst blev set i live, var Michael ikke hjemme, og det var derfor oplagt at mistænke ham. Men han havde mødt Frank Smith samme aften, og de blev angiveligt en del af hinandens alibi.
En anden der blev kigget grundigt på, var tandlægen Edwin Knauff. Han havde eftersigende friet til Hazel, på trods af at han allerede var gift. Men også han blev renset. Derudover blev Hazels onkel mistænkt, samt Hazels tidligere chef, Professor Carey.

Efter en måned stoppede efterforskningen. Ikke fordi sagen var opklaret, men fordi politiet ikke havde meget mere at gå efter, og ifølge visse kilder, fordi Hazel ikke var af finere klasse. Men rygterne svirrede fortsat. En af de mest udbredte var, at Hazel havde haft et forhold til tre af byens vigtigste forretningsmænd, og at en af disse havde gjort hende gravid. Det måtte ikke komme ud, og derfor blev Hazel dræbt. En af forretningsmændene var bedemand og stod for obduktionen, og kunne dermed være med til at skjule sandheden. Men alt dette var blot rygter, ligesom der skulle have været en form for bordel i Taborton Mountain, som Hazel og forretningsmændene havde været del af.

Hazel blev begravet på Brookside Cemetery i Barberville, New York.

Medier

Mark Frost tilbragte som barn sine somre i Sand Lake hos sin bedstemor. Bedstemoderen fortalte om sagen, med alle de forskellige rygter, samt uhyggelige historier om hvordan Hazel hjemsøgte skoven om natten. Dette var med til at inspirere Mark Frost, i samarbejde med David Lynch, til at lave tv-serien Twin Peaks, der er en af mine personlige favoritter. Serien handler om mordet på den unge Laura Palmer og hendes mystiske, hemmelige liv – og meget mere endnu.

Da Twin Peaks tredje sæson efter 26 år udkom i 2017, og Mark Frost i den forbindelse fortalte om sin inspiration til serien, begyndte John Holser at kigge nærmere på sagen om Hazel Drew. Han begyndte at arbejde på en dokumentarfilm om sagen, kaldt Who Killed Hazel Drew? – The Sand Lake Murder that Inspired Twin Peaks. I oktober 2019 fortalte Holser at dokumentarfilmens premiere vil finde sted i 2020.

Der er lavet to podcasts, som omhandler sagen:
– Amateur Investigator, episode 14: UNSOLVED Hazel Irene Drew, udgivet d. 17. februar 2020
– True crime grapple, episode: Who Killed Hazel Drew?, udgivet d. 7. april 2020

I 2017 udkom bogen Who Killed Hazel Drew?: Unraveling Clues to the Tragic Murder of a Pretty Servant Girl, af Ron Hughes.

Kilder

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mordet på Pim Fortuyn