Doug Clark & Carol Bundy

Mordet på Dorothy Jane Scott

En aften i maj 1980 forsvandt 32-årige Dorothy Jane Scott pludselig efter at have hjulpet en kollega på hospitalet. Dorothy havde siden årsskiftet modtaget utallige ubehagelige opkald fra en anonym mand, og selv efter hendes forsvinden, fortsatte opkaldene. Der gik fire år før familien kom tættere på en forklaring, men sagen er fortsat uopklaret.

Dorothy Jane Scott, født d. 23. april 1948, boede i 1980 med sin 4-årige søn hos sin tante i Stanton, Californien, USA. Fordi hun var alene med sin søn, var det en naturlig del af familiens tætte forhold, at hendes forældre ofte passede sønnen. Når Dorothy ikke passede sit job som sekretær for to butikker, hvoraf den ene tidligere var ejet af hendes far, brugte hun sin tid på at dyrke den kristne tro, og gjorde sig, af hvad familien kendte til, ikke i datingverdenen. Hendes tro og hendes familie var det vigtigste i hendes liv.
I starten af 1980’erne begyndte Dorothy pludselig at modtage anonyme opkald fra en mand når hun var på arbejde. Manden gav hende store kærlighedserklæringer det ene øjeblik, og det næste truede han hende på livet. En dag sagde han til hende: ”Når jeg har dig alene, vil jeg skære dig i bitte små stykker, så ingen nogensinde vil finde dig”. Han fortalte hende desuden at han fulgte efter hende, og kunne give hende detaljerede beskrivelser af hendes færden rundt omkring, hvad hun havde på og hvad hun lavede. På et tidspunkt ringede han til hende og sagde at hun skulle gå udenfor, for han havde efterladt noget til hende. Da hun kom ud lå der en død rose på forruden af hendes bil. Dorothy kunne genkende stemmen, men ikke sætte et ansigt på den. Hun fortalte sin familie om opkaldene, men ingen vidste helt hvad de skulle gøre ved dem, og det blev derfor ikke meldt til politiet. I stedet tog hun selvforsvarsundervisning, og overvejede på et tidspunkt at købe en pistol. Den overvejelse droppede hun dog hurtigt på grund af sin frygt for at hendes søn ville finde den, og ved et uheld komme til skade.

Om aftenen d. 28. maj 1980 var Dorothy til et møde på sit arbejde. Under mødet fik hendes kollega, Conrad Bostron, det skidt, og Dorothy kørte ham derfor til skadestuen på UC Irvine Medical Center, sammen med deres kollega Pam Head. På vejen til hospitalet stoppede Dorothy kort hos sine forældre, der passede hendes søn, og skiftede hendes sorte tørklæde ud med et rødt. På hospitalet ville de vise sig at Conrad var blevet bidt af en sort enke, og mens Dorothy og Pam ventede i venteværelset, blev han behandlet for biddet.
Omkring kl. 23 fik Conrad lov til at tage hjem. Dorothy tilbød at hente sin bil og køre frem til indgangen, så Conrad ikke skulle gå for langt. Hun var et hurtigt smut på toilettet og gik derefter ud på parkeringspladsen for at hente bilen. Men Dorothy kom ikke tilbage. I stedet for at køre hen til indgangen, kørte bilen i høj hastighed ud af parkeringspladsen. Pam og Conrad undrede sig, men tænkte at der nok var sket noget med hendes søn, siden hun havde skyndt sig væk i så høj en hastighed. Dog havde bilens forlygter blændet dem i sådan en grad, at de ikke havde kunnet se hvem der sad bag rattet. Efter ikke at have hørt fra Dorothy i nogle timer, valgte Pam og Conrad at melde Dorothy savnet.

Efterforskningen

Omkring kl. 430 den følgende dag, blev Dorothys brændende bil fundet i Santa Ana, cirka 16 kilometer fra hospitalet – uden Dorothy. Familien håbede og troede fortsat på at finde Dorothy i live, men som tiden gik, blev troen mindre. Politiet var stærkt på sagen, men for at efterforskningen ikke ville blive forstyrret, bad de familien om ikke at kontakte medierne angående Dorothys forsvinden.
Omkring en uge efter Dorothys forsvinden, modtog Dorothys mor, Vera, et opkald fra en anonym mand, der spurgte om hun var relateret til Dorothy. Vera svarede ja, til hvilket den anonyme blot svarede: ”Jeg har hende”, og lagde derefter på. Straks efter kontaktede Dorothys familie alligevel avisen Santa Ana Register, i håb om at opmærksomhed på sagen ville hjælpe. Kort tid efter at have udsendt en artikel om sagen, modtog avisen et opkald fra den anonyme mand, der fortalte: ”Jeg dræbte hende. Jeg dræbte Dorothy Scott. Hun var min kærlighed. Jeg tog hende i at være utro med en anden mand. Hun benægtede at have en anden mand. Jeg dræbte hende”. Han fortalte desuden detaljer om hvilket tøj Dorothy var iført da hun forsvandt, og hvad hun havde lavet på hospitalet – alt sammen detaljer, der ikke var blevet offentliggjort.
Den anonyme mand var absolut politiets hovedmistænkte, og selvom opkaldene til Vera fortsatte næsten hver onsdag i fire år efter Dorothys forsvinden, formåede politiet ikke at finde frem til ham. De optog og aflyttede familiens telefon og forsøgte ihærdigt at finde frem til en lokation, men opkaldene varede aldrig længe nok til at gøre det muligt. Det var først da Dorothys far, Jacob, en dag i 1984 svarede telefonen i stedet for Vera, at de ugentlige opkald stoppede.

D. 6. august 1984 fandt en bygningsarbejder knogler fra en hund, samt nogle knogler der lignede menneskeknogler, på en byggeplads i North Anaheim. Politiet blev tilkaldt, og det blev hurtigt konkluderet at det var menneskeknogler, begravet under en hund der ligeledes var forgået. Det mistænkes at hunden blev begravet ovenpå hende, for at skjule lugten af menneskelig under eftersøgning. Sammen med knoglerne blev også fundet et ur, der var stoppet kl. 0030 d. 29. maj 1980, samt en turkis ring, som Veras mor kunne fortælle havde tilhørt hendes datter. Knoglerne og tænderne blev undersøgt, og en uge senere kunne prøverne bevise at knoglerne tilhørte Dorothy. Det var dog ikke muligt at fastslå en dødsårsag.
Selvom familien nu havde en vis viden om Dorothys skæbne, kunne de ikke få helt fred. To gange efter fundet af knoglerne, ringede den anonyme mand til familie, for hurtigt at spørge om Dorothy var hjemme og derefter lægge røret på. Det var det sidste det blev hørt til den anonyme mand.

Teorier og mistænkte

Hvem den anonyme mand var, er fortsat uvist og vil desværre formentlig altid være det. Der har naturligvis været forskellige teorier hen over årene, men ingen er nogensinde blevet mistænkt for alvor eller forsøgt dømt i sagen.
En af de første der blev mistænkt af politiet, var Dorothys søns far, men på grund af hans alibi blev han hurtigt renset for mistanke.

En anden der er blevet mistænkt – dog ikke officielt, men af Dorothys søn – er en mand ved navn Mike Butler. Mikes søster arbejdede i en af de butikker, Dorothy var sekretær for, og han var eftersigende ret forelsket i Dorothy, dog gengældte hun ikke hans følelser. Mike boede i nærheden, og havde på grund af sin søster altid en undskyldning for at befinde sig i nærheden af butikken, og dermed mulighed for at lære Dorothys rutiner at kende. Nogle mener at Mike var ustabil og involveret i en kult, og skulle derfor have begravet hunden ovenpå Dorothys lig som en slags ritual. Han havde desuden mødt Dorothys far, og det kunne være en frygt for at hans stemme skulle blive genkendt, der kunne være årsagen til at opkaldene mere eller mindre stoppede, efter han tog telefonen.
Men denne teori er brygget af Dorothys søn, og er aldrig rigtig blevet efterforsket. Mike døde i 2014.

Flere mistænker at denne sag er relateret til sagen om Patricia Jean Schneiders forsvinden i 1982. 25-årige Patricia forsvandt uden spor midt på natten d. 31. juli 1982, efter at have foretaget et opkaldt fra en Cirkel K tankstation i Pedley, Californien, for at få hjælp til hendes bil der var brudt sammen. Det var sidste gang hun blev set i live. Mellem kl. 5 og 6 samme morgen blev hendes brændende bil fundet ved et vejkryds i Riverside af en politibetjent. Den eneste lighed i sagen er at både Patricia og Dorothys bil blev fundet i brand. Hverken alder, udseende eller livsstil havde de til fælles, og Patricia modtog, af hvad man ved, heller ikke nogen truende opkald. Patricias lig er aldrig blevet fundet.

Sagen forbliver altså endnu uopklaret.
D. 22. august 1984 blev Dorothy begravet på Forest Lawn Memorial Park i Cypress, Orange County, Californien, ved siden af sine bedsteforældre.
På den dag der ville have været Dorothys 46 års fødselsdag, d. 23. april 1994, døde hendes far Jacob, 69 år gammel. Otte år senere, d. 17. december 2002, døde Dorothys mor, Vera, 74 år gammel.

Medier

Fordi sagen ikke er så kendt, har det ikke været muligt for mig at finde hverken dokumentarfilm, dokumentarserier eller bøger, der omhandler eller nævner sagen. Jeg har dog fundet en række podcasts, der dækker sagen:

  • True Crime Garage, episode 35: Dorothy Jane Scott, udgivet d. 21. juni 2016
  • Strange Matters Podcast, episode: The Mystery of Dorothy Jane Scott, udgivet d. 15. august 2016
  • MysteriYES, episode: Dorothy Jane Scott, udgivet d. 19. april 2017
  • True Crime Couple, episode 24: Obsession and Murder½Dorothy Jane Scott, udgivet d. 8. april 2018
  • Murder, Eh!, episode 2: Dorothy Jane Scott, udgivet d. 27. juli 2019
  • Criminology, episode 71: Dorothy Jane Scott, udgivet d. 28. juli 2019
  • Perish, episode 2: Dorothy Jane Scott – part 1 & 2, udgivet d. 5. og 10. november 2019

Kilder

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Doug Clark & Carol Bundy