Raymond Fernandez & Martha Beck

Daniel & Manuela Ruda

Satanistiske mordere

Daniel og Manuela mødte hinanden, efter Daniel havde indsendt en annonce i et heavy metal-blad, hvori han skrev: “Kulsort vampyr søger mørkets prinsesse, der hader alle og alt, og har budt livet farvel”.
Parret blev gift d. 6/6 2001 blev Daniel og Manuela gift, og for at kunne færdiggøre tallet 666, mente parret at de skulle udføre en ofring til Satan d. 6. i en måned. Dette blev mordet på Daniels kollega, den 33-årige Frank Hackert, d. 6/7 2001. Parret selv mente ikke at de havde begået mord – de havde blot udført en ordre fra Satan.

26-årige Daniel Ruda indsendte i 2001 en annonce i et heavy metal-magasin, hvor han skrev: » Kulsort vampyr søger mørkets prinsesse, der hader alle og alt, og har budt livet farvel «. Kort efter svarede den 23-årige Manuela, og der gik ikke længe før parret flyttede sammen. De delte en stor interesse for goth, og dyrkede satanisme, mens de undgik sollys.
I 1998 var Daniel involveret i Nationaldemokratische Partei Deutschlands, som er et højreekstremistisk, nationalistisk og revanchistisk parti i Tyskland, som tyske politikere flere gange har forsøgt at få forbudt. Daniel var involveret i skinhead-kulturen, men efter valgdagen i 1998 gled han mere hen i goth-kulturen. Han begyndte at lytte til heavy metal, og for en stund spillede han med i et metalband kaldt Bloodsucking Freaks. En tidligere ven af Daniel fortalte under retssagen, at de to var blevet uvenner til en fest, og at Daniel senere havde sendt ham et brev, hvori han kaldte ham for en Judas, og havde vedlagt et billede af sig selv, hvor han smurt ind i blod og hang fra kroge i loftet, og pegede på kameraet med to gaspistoler.
Både Daniel og Manuela havde tidligere været i behandlings for psykiske lidelser.
Manuela kom fra et middelklassehjem, og fandt interesse i goth omkring 13-års alderen – her begyndte hun eftersigende også at høre Satan snakke til hende. Som 14-årig droppede hun ud af skolen, og forsøgte omkring samme tidspunkt at begå selvmord. Som 16-årig løb hun hjemmefra og tog til England, hvor hun fik arbejde på en goth klub i London. Her mødte hun en del ”vampyrer” der tog hende i lære, og hun fik skiftet nogle af sine tænder ud med hugtænder. På et tidspunkt boede hun i Skotland, hos den ældre mand Tom Leppard, der lokalt var kendt som ”The Leopard of the Isle of Skye” og havde hele kroppen dækket af tatoveringer af leopard pletter.
I 1998 vendte Manuela tilbage til Tyskland, og i 1999 dedikerede hun sin sjæl til Satan og lovede at tjene ham efter døden.
Parret mødtes ofte med andre ”vampyrer” på kirkegårde om natten, hvor de drak blod, som de havde købt fra mennesker de havde kontaktet på internettet.

Mordet

Parret blev gift d. 6. juni 2001. For at kunne færdiggøre tallet 666, mente parret at de skulle udføre en ofring til Satan d. 6. juli. Dette blev mordet på Daniels kollega, den 33-årige Frank Hackert.

Parret havde inviteret Frank til en fest hjemme hos dem – men han var den eneste der var inviteret. Da han ankom til ”festen” blev han overfaldet med slag fra en hammer, og Daniel stak ham præcis 66 gange. Da Frank var død, drak de hans blod og havde sex ved siden af liget. Derefter skar de et pentagram på hans brystkasse, og efterlod skalpellen siddende i ham.

Kort efter mordet besluttede parret sig at flygte. Få dage efter mordet kontaktede Manuelas mor politiet, og dette fik dem til at bryde ind i parrets lejlighed d. 9. juli. Her fandt de Franks lig, en plakat af en hængt kvinde på badeværelset, en samling af kranier, en kiste som Manuela nogle gange sov i, og en liste over potentielle ofre. Parret blev med det samme efterlyst over hele Tyskland, og der gik heldigvis ikke længe før politiet fandt parret på en tankstation d. 12. juli. På deres flugt havde parret købt en motorsav, som de ville bruge til at udføre en massakre, inden de ville dræbe hinanden og være sammen i evig pine i Helvede.

Retssagen og tiden efter

Parret indrømmede hurtigt at de havde dræbt Frank, men nægtede sig skyldige i mord. De fastholdte at de kun havde gjort, som Satan havde bedt om, og Manuela udtalte: » Det var ikke mord. Vi er ikke mordere. Det var en udførelse af en ordre. Satan beordrede os. Vi blev nødt til at adlyde. Det var ikke noget slemt. Det skulle simpelthen bare gøres «. Parret fortalte at de havde valgt Frank, fordi han var sjov og ville være en god hofnar for Satan.
Inden retssagen gik i gang gjorde parret meget ud af deres udseende; bl.a. filede Daniel sine tænder, Manuela barberede omvendte kors i håret på siderne af hovedet og filede sine negle så de lignede kløer. Manuela bad desuden om at vinduerne i retssalen skulle mørklægges – dette blev afvist, men hun fik lov til at bære solbriller pga. hendes lysfølsomhed.

Under retssagen var parret direkte ubehøvlede. De snerrede, hvæsede, lo, tyggede tyggegummi, rullede med øjnene, lavede gentagende gange uanstændige fingerbevægelser og djævle-håndtegn, og gjorde højlydt grin med Franks pårørende.
Daniel holdt fast i at de ikke skulle dømmes med mord, og udtalte: » Hvis jeg dræber en person med min bil og halvdelen af hans blodige hoved ligger på min bils kofanger, er det ikke bilen der kommer i fængsel «.

Både Daniel og Manuela blev fundet ikke-skyldige på grund af sindssyge, og blev i 2002 idømt behandlingsdom på psykiatriske faciliteter. Daniel fik 15 år og Manuela fik 13 år, og parret blev skilt under afsoningen. Manuela blev løsladt allerede i 2010, hvorefter hun skiftede navn – dog på betingelse af, at hun stadig var i behandling på den psykiatriske facilitet og ikke havde nogen form for kontakt til Daniel.

I 2016 kom det frem at Daniel i 2012 havde kontaktet en kvinde, der skulle dræbe Manuela. Planen var at kvinden skulle få arbejde i køkkenet på den psykiatriske facilitet, hvor Manuela modtog behandling, og så dræbe hende der. Dog valgte kvinden at gå til politiet i stedet for at tage imod ”tilbuddet”. Daniel nægtede at dette skulle være sket, og der kom ikke rigtig noget ud af sagen.

Opdatering: Daniel Ruda blev løsladt fra fængslet d. 15. september 2017, og går nu under navnet Daniel Wegner.

Medier

I 2004 skrev Daniel en bog, kaldt Fehlercode 211: Der ‘Satansmord’ von Witten – was wirklich geschah” (”Fejlkode 211: ‘Satansmordet’ af Witten – hvad der virkelige skete”). Heri fortæller han selv om mordet, og forklarer hvordan Satan beordrede ham og Manuela til at dræbe Frank.

Sagen er desuden omtalt i bogen ”Couple Who Kills”, skrevet af Carol Anne Davis, udgivet i 2005.

Kilder:

– Thought Catalog

– The Sun

– DailyMail

– Express

– The Guardian

– The Telegraph

– Politiken

– Metro

– CrimeFeed

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Raymond Fernandez & Martha Beck