Geneviève Lhermitte

Gwendolyn Graham & Catherine Wood

The Lethal Lovers – De dødelige elskere

I slutningen af 1980’erne dræbte Gwendolyn Graham og Catherine Wood Alzheimers-ramte beboere på det plejehjem, hvor de begge var ansat – i kærlighedens navn. 

Gwendolyn Graham (født d. 6. august, 1963) og Catherine May Wood (født d. 7. marts, 1962) mødte hinanden i 1986, da de begge arbejdede på et plejehjem i Walker, Michigan. De to forelskede sig, og to år senere blev de kendt som ”The Lethal Lovers” [De dødelige elskere].

I januar 1987 kvalte Gwendolyn en ældre kvindelig beboer på plejehjemmet, som led af Alzheimers, med en vaskeklud. Imens holdt Catherine udkig og sørgede for at Gwendolyn ikke blev forstyrret. Kvindens død så som udgangspunkt ud til at være af naturlige årsager, så der var ingen der stillede spørgsmålstegn ved dødsfaldet, og ingen obduktion fandt derfor sted. Catherine udtalte senere at Gwendolyn havde ”hjulpet” kvinden ved at tage livet af hende, og at parret følte at deres nye hemmelighed de nu havde sammen, ville forhindre at den ene kunne gå fra den anden, og at de derfor ville blive nødt til at blive sammen altid.

I løbet af de næste to måneder tog Gwendolyn livet af fire personer mere på samme måde, mens Catherine holdt udkig og sørgede for at hun ikke blev forstyrret. Alle ofrene var beboer på plejehjemmet, i alderen fra 65 til 97, og de fleste led af Alzheimers. Catherine fortalte senere politiet at deres plan var at udvælge deres ofre, således de kunne stave ”M-U-R-D-E-R” med ofrenes forbogstaver, men da ikke kunne komme videre efter ”M-U-R-D-E”, fandt de på en ny idé. De begyndte derfor i stedet at tælle hvert offer som en ”dag”, som i sætningen ”jeg vil elske dig for evigt og en dag”. Catherine skrev et lille digt til Gwendolyn, hvori hun skrev: ”du vil være min for evigt og fem dage” – altså det antal ofre de sammen nåede at slå ihjel.

Men mordene holdt ikke parret sammen – Catherine og Gwendolyn gik fra hinanden, da Gwendolyn faldt for en kollega på plejehjemmet. Hun flyttede til Texas med sin nye kæreste, og fik arbejde på et hospital, hvor hun tog sig af spædbørn.

Arrest og retssag

I 1988 fortalte Catherine sin eksmand om mordene, da hun var bange for at Gwendolyn ville begynde at slå spædbørnene på hendes nye job ihjel. Eksmanden gik til politiet med dette, og politiets efterforskning af parret og deres ”leg” begyndte nu. Catherine fortalte gradvist politiet mere og mere, og angav Gwendolyn som ”hjernen bag” morderne. Hun fortalte derudover at Gwendolyn var seksuelt, fysisk og psykisk dominerende i deres forhold, og at hun havde taget ”souvenirs” fra ofrene – politiet fandt dog aldrig nogen af de såkaldte ”souvenirs” under ransagninger.
Efterforskningen førte til at to af ofrene, som ikke var blevet kremeret, blev gravet op og undersøgt. Desværre kunne undersøgelserne ikke vise fysiske beviser på mord, hvilket ikke er usædvanligt i sager som disse, men alligevel besluttede amtsundersøgeren at erklære dødsårsagerne som drab, baseret på Catherines interviews med politiet.

D. 4. og 5. december 1988 blev Catherine arresteret i Walker, Michigan, og Gwendolyn arresteret i Tyler, Texas – begge anklaget for mord.

Under retssagen indgik Catherine en aftale for at få en mildere straf, mod at hun gav alle informationer hun kunne. Hun hævdede at Gwendolyn planlagde og udførte mordene, mens hun bare skulle stå vagt og sørge for at hun ikke blev forstyrret og opdaget. Gwendolyn derimod hævdede at hun var uskyldig, og at mordene ikke havde fundet sted, men i stedet var noget Catherine havde fundet på for at ramme Gwendolyn. Men i retten afslørede Gwendolyns nye kæreste det der ville ændre sagen; Gwendolyn havde ifølge kæresten, fortalt hende at hun havde begået de fem mord.

D. 3. november 1989 blev Gwendolyn Graham kendt skyldig i fem mord samt sammensværgelse om at begå mord, og blev idømt fem livstidsdomme. Hun sidder i dag i Women’s Huron Valley Correctional Facility i Pittsfield Charter Township, Michigan. Catherine May Wood blev kendt skyldig i andengrads mord samt sammensværgelse om at begå mord, og blev idømt 20 års fængsel for hver anklage. Hun har faktisk været berettiget prøveløsladelse siden 2. marts 2005, men sidder i dag stadig i fængsel, i Federal Correctional Institution i Tallahassee, Florida. Catherine forventes at blive løsladt d. 6. juni 2021.

I medierne

I 1992 udkom bogen ”Forever and Five Days”, skrevet af Lowell Cauffiel. Bogen præsenterer læseren for teorien om at Catherine er en manipulerende psykopat, der manipulerede både anklager og nævninge under retssagen, og at hun var den egentlige ”hjerne bag” mordene. Cauffiel skriver desuden i bogen, at Catherine planlagde mordene efter hun opdagede at Gwendolyn havde fundet en anden, og involverede Gwendolyn i mordene for at sørge for at hun ikke kunne forlade hende, men da Gwendolyn alligevel forlod hende, fik hun hævn ved at gå til politiet og få Gwendolyn til at fremstå som den brutale del af parret.

I TV-serien ”The Serial Kilers” var Catherine og Gwendolyn med i to episoder, hvor de blev interviewet, og fortalte om mordene og deres forhold. Parret var derudover også med i en episode i TV-serien ”Snapped: Killer Couples”. 



Desuden er søstrene Mirinda og Bridget Jane i serien ”American Horror Story”, sæson 6”Roanoke”, baseret på sagen om Catherine May Wood og Gwendolyn Graham.

Kilder: 

– Rolling Stone

– Wikipedia

– TheTalko

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Geneviève Lhermitte