John & Sarah Makin

James & Suzan Carson

aka Michael Bear Carson & Suzan Bear Carson
Vegetariske Muslimske Krigere / San Francisco Hekse Dræbere

I starten af 1980’erne dræbte parret tre personer, hovedsageligt fordi Suzan var overbevist om at hun var synsk. Sammen ville de udrydde hekseri, homoseksualitet og aborter fra Jordens overflade.

Suzan Barnes blev født d. 14. september 1941. Hun voksede op i et privilegeret overklassehjem i Arizona. Som barn havde hun ikke stor interesse i andre mennesker, og i skolen klarede hun sig ikke særlig godt. Fra ung alder mente hun bestemt at hun havde synske evner, og blandt andet kunne se hvis personer var hekse.
I sit første ægteskab fik hun to sønner, og det var omkring samme tidspunkt at hendes interesse for modkulturens livsform og den islamiske tro startede.
James Clifford Carson, født i 1950, boede i 1977 med sin kone og deres datter, Jenn, i Phoenix, Arizona. James og Suzan mødtes til en fest, og efterfølgende lagde James’ kone mærke til, hvordan hans adfærd ændrede sig i så voldsom en grad, at hun ikke længere kunne leve sammen med ham. James’ datter, Jenn, har senere fortalt i et interview, at da hun var kun 5 år gammel, pakkede hendes mor bilen, tog hende under armen, og forlod James midt om natten.

James og Suzan fandt derefter sammen, og blev hurtigt involveret i illegale stoffer og mystik. På et tidspunkt ændrede James navn til Michael Bear Carson, og Suzan ændrede navn til Suzan Bear Carson, da parret blev gift. Omkring samme tidspunkt skrev James et brev til sin datter, hvori han forklarede at Gud havde givet ham navnet Michael.
Parret tog et år til Europa, og da de kom tilbage til USA i 1980 flyttede de til Haight-Ashbury nabolaget i San Francisco, Californien. Her fortsatte de med at dyrke deres interesse for stoffer, mystik og modkultur.
James’ ekskone var nu så bange for ham, og bange for at han ville gøre hende og Jenn fortræd, at hun havde flyttet flere gange, og afbrudt al kontakt med fælles bekendte.

 

Mordene begynder

I marts 1981 boede 22-årige Keryn Barnes, en aspirerende skuespillerinde fra Georgia, sammen med parret i San Francisco. Hun ville blive parrets første offer, da Suzan mente at Keryn var en heks. Hun blev slået i hovedet med en stegepande og derefter stukket 13 gange, inden hun blev pakket ind i et tæppe og gemt i kælderen.
Efterforskerne på sagen var sikre på at Keryn var blevet dræbt af nogen hun kendte, og parret blev derfor hovedmistænkte – men da liget blev fundet, var parret allerede forsvundet. De var flygtet til et skjulested ved Grant Pass, Oregon, og her blev de til foråret 1982. Derefter flyttede de til Alderpoint, Californien, hvor de flyttede ind og blev ansat en gård, der dyrkede marihuana. Ifølge andre ansatte på gården var parret anarkister der ønskede en revolution, og mente at atomvåben snart ville gøre en ende på Jorden. Det var også på denne gård at parret udså deres andet offer: Clark Stephens. Clark var også ansat på gården, og da James og Clark ikke kunne enes, skød og dræbte James ham. James forsøgte at bortskaffe liget ved først at brænde det, og derefter begrave det under kyllingegødning i skoven, men to uger efter blev Clarks lig fundet. Igen var parret hovedmistænkte, og igen var de allerede flygtet.
Da politiet gik gennem parrets efterladte ting fandt de et manifest som parret havde skrevet; heri opfordrede de blandt andet til at man skulle myrde Ronald Reagan.

Politiet havde store problemer med at finde parret, men da en bekendt så James blaffe i november 1982, blev han hentet. James blev dog løsladt kort efter pga. en fejl fra politiets side, og parret forsvandt inden James kunne blive afhørt yderligere.

I marts 1983 søgte parret efter at komme videre igen, og da de blaffede nær Bakersfield, Californien, blev de samlet op og fik et lift af 30-årige Jon Charles Hellyar, der var på vej til San Rosa. På turen besluttede Suzan at Jon var en heks, og han skulle derfor dræbes. Da de kørte på US Route 101 i Sonoma County brød de ud i et skænderi, og bilen stoppede op. De steg ud af bilen, hvor en slåskamp gik i gang, og her stak Suzan Jon, mens han og James sloges over en pistol. James endte med at få fat i pistolen, og skød og dræbte Jon, mens forbipasserende billister så det hele. Politiet blev kontaktet, og da de ankom til stedet forsøgte parret at flygte i Jons bil. Efter en biljagt blev parret til sidst fanget og anholdt.

 

Retssag og den efterfølgende tid

Parret besluttede sig for at afholde en pressekonference, hvor de tilstod mordene på Jon Charles Hellyar, Clark Stephens og Keryn Barnes, men inden retssagen begyndte, trak de deres tilståelser tilbage og erklærede sig ikke skyldig.

Parret blev kendt skyldig for mordet på Keryn Barnes d. 12. juni 1984, og hver idømt 25 års fængsel. Senere blev de også kendt skyldig for mordene på Clark Stephens og Jon Charles Hellyar, og idømt 50 år til livstid i fængsel og 75 år til livstid i fængsel.

James blev sendt til Mule Creek State Prison, og Suzan til Central California Women’s Facility.

I et fem timers langt interview med KGO-TV og the San Francisco Cronicle, samt drabsefterforskere, gav parret nogle forklaringer. De hævdede blandt andet at de var pacifister og vegetariske yoga-udøvere, der konverterede til en form for Islam, og beskrev sig som ”vegetariske muslimske krigere”. De forklarede at de begik mordene pga. deres mission om at udrydde individer som Suzan mente var hekse, og at de havde en liste over udvalgte personer, herunder politiske personer og berømtheder. De mente at hekseri, aborter og homoseksualitet var grund nok til at en person skulle dræbes.

Deres forklaring på hvorfor de dræbte Keryn Barnes var, at de mente hun havde foretaget en ”falsk omvendelse” til deres religion, og at hun drænede Suzans helbred og synske evner. Mordet på Clark Stephens begik de fordi Clark, ifølge parret, havde overfaldet Suzan seksuelt. Jon Charles Hellyar blev dræbt fordi han havde kaldt Suzan for en heks og seksuelt misbrugt hende.
De har endnu ikke vist nogen form for anger.

I 2006 stod James’ datter, Jenn, frem i et interview med 3TV. Her fortalte hun om hendes tidligste minder om hendes far; hun var fars pige, og han var en omsorgsfuld, hjemmegående far – indtil han pludselig ændrede sig, og hun og hendes mor måtte flygte en nat. Hun var kun 7 år gammel da mordene begyndte, og 9 år da parret blev fanget, og Jenn huskede hvor svært det var for hendes mor at forklare.
Jenn talte ikke om sin far i mange år, og holdt det hemmeligt at hun var hans datter. Men da hun var 19 år gammel besluttede hun sig for at det var tid til at se hendes far i øjnene, og hun besøgte ham, da han var indsat i Folsom Prison. » Det var som at se en i øjnene, der ikke havde en sjæl «, udtalte hun. Jenn mener at hendes far er ren ondskab: »Definitionen af ond er at såre nogen for fornøjelsens skyld. Og jeg tror at når du først har overtrådt den grænse, kan du ikke gå tilbage igen «.

Jenn arbejder i dag med børn og unge der har brug for hjælp til det psykiske.

I 2015 blev det taget til overvejelse, om Suzan skulle prøveløslades. Der var pladsmangel i fængslet, og da Suzan var over 60 år gammel og havde afsonet over 25 år af sin dom, blev hun taget i betragtning.
Parrets første offer, Keryn Barnes’ søster besøgte fængslet hvor Suzan var indsat, for at bede dem om ikke at løslade hende. James’ datter, Jenn, udtalte i samme forbindelse at hun mente at hverken James eller Suzan burde prøveløslades, da de begge stadig er farlige.
Suzans ansøgning om prøveløsladelse blev afvist, og hun sidder stadig i fængsel.

James var også blevet tilbudt en hørelse om prøveløsladelse samme år, men han afslog selv tilbuddet. James mente at det var spild af tid, da han stadig mente at begå mordene var det rigtige at gøre, og at der derfor ikke var nogen chance for at de ville prøveløslade ham.
James sidder i dag stadig i fængsel.

Det har ikke været muligt at finde nærmere information om Suzans to sønner.

Medier

I 1987 udkom bogen ”Cry for War”, skrevet af Richard D. Reynolds. Richard D. Reynolds skriver blandt andet i sin bog at parret desuden var mistænkt for stå bag næsten et dusin drab i både Europa og USA.

Sagen om de ”vegetariske muslimske krigere” har også været i fjernsynet, bl.a. i ”Deadly Women” (sæson 6, episode 1: ”Hunting Humans”), ”Wicked Attraction” (sæson 2, episode 1: ”The Two Bears”) samt ”The Devil You Know” (sæson 2, episode 2: ”A Serial Killer in the Family”).

Derudover er sagen også nævnt i følgende bøger:
The Encyclopedia of Serial Killers” af Brian Lane og Wilfred Gregg (1995), ”California Babylon” af Kristan Lawson og Anneli Rufus (2000) og ”Female Serial Killers: How and Why Women Become Monsters” af Peter Vronsky (2007).

 

Kilder:

– Wikipedia

– Daily Mail I
– Daily Mail II

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

John & Sarah Makin