Robert Hansen

Thor Nis Christiansen – Hitchhiker Slayer

Som ung begyndte Thor Nis Christiansen at fantasere om at slå kvinder ihjel og voldtage dem, hvilket senere ville gå ud over fire unge kvinder, og dermed give Thor navnet ”The Hitchhiker Slayer”.

Thor Nis Christiansen blev født d. 28. december 1957 i Danmark. I 1962, da Thor var 5 år, flyttede familien til den danske koloni Solvang i Santa Barbara County, nord for Los Angeles, Californien. Solvang, også kendt som ”the Danish Capital of America”, blev oprettet som en koloni i 1911 af en gruppe danske lærer, og blev i 1985 inkorporeret som en by.

Thors far, Nis, drev en restaurant i Solvang, hvor begge forældre arbejdede hårdt, så de kunne forkæle Thor. Ifølge barndomsvenner, var Thor ikke en behagelig person at omgås, og hans humør kunne skifte meget drastisk. Hans hjem var præget af farens alkoholmisbrug og voldsomme temperament.
I skolen klarede han det fint, indtil omkring 16-års alderen. Han droppede ud af high school i 1973 og begyndte at arbejde på en tankstation, og startede med at drikke en del alkohol og ryge marihuana. Han havde fra tidlig alder drukket alkohol, men her begyndte det at tage overhånd, og han begyndte at tage en del på i vægt og vejede til sidst 125 kg. Det var også omkring dette tidspunkt, at han begyndte at tale åbent om sine fantasier med sine drukkammerater: han ville slå en kvinde ihjel og have sex med liget. Han havde endnu ikke haft en kæreste, hvilket ifølge barndomsvenner gik ham meget på, og han blev vred på verden.

Han stjal en .22 kaliber pistol fra en ven, som han senere ville bruge til at dræbe kvinder.
D. 20. november 1976 gjorde han for første gang alvor af sine fantasier. Han skød og dræbte den 21-årige Jacqueline Anne Rook, og voldtog hende derefter. D. 6. december gjorde han det samme ved den 19-årige Mary Ann Sarris, og igen d. 18. januar 1977 ved Patricia Marie Laney. Alle tre kvinder formodes at være blaffere han samlede op, og havde lignende kropsbygning og tøjstil samt langt glat hår.

D. 20. januar 1977 blev liget af Patricia Marie Laney fundet på en isoleret vej i Santa Ynez Mountains, nordvest for Isla Vista, nær Rancho del Cielo.
Dagen efter, d. 21. januar 1977, blev liget af Jacqueline Anne Rook fundet i nærheden. Det var først d. 22. maj 1977 at liget af Mary Ann Sarris blev fundet i nærheden af Los Alamas.
Efter de tre mord flyttede Thor til Oregon, men kom tilbage til Santa Barbara County, Californien i 1979, hvor han afsluttede sin studentereksamen på et junior college. Han havde tabt sig en del, og flyttede i en lejlighed i Goleta med en kvinde ved navn Kerry Soliz, der var i starten af 20’erne, som han havde mødt da han samlede hende op som blaffer. Ifølge venner, tog han tit til Los Angeles, og var meget pernitten angående rengøringen af hans bagagerum.
D. 18. april 1979 samlede han Lydia Preston op, og skød hende i hovedet – hun slap fri og flygtede, men var hårdt såret. Hun blev taget til Cedard-Sinai Medical Center, hvor hun fik fjernet kuglen og udskrevet nogle dage senere.
Efter en måneds tid, d. 26. maj 1979, skød og dræbte Thor sit sidste (kendte) offer: den 22-årige Laura Sue Benjamin. Hendes lig blev fundet i en stenkiste nær Angeles Forest Highway og Big Tujunga Road i San Gabrial-bjergene, nord for Los Angeles.

Indtil d. 11. juli 1979 var sagen om ”The Look Alike”-mordene, som det blev kaldt i medierne, ikke løst. Den aften var Lydia Preston med sine venner på Bottom Line Bar i Hollywood, hvor hun genkendte Thor. Hun ringede med det samme til politiet, som kom kort efter og anholdte Thor. På dette tidspunkt var Thor 22 år gammel, studerende på Santa Barbara City College, og tjener i hans fars restaurant.
Thors adresse i Goleta, Californien og ligheden mellem Prestons erfaringer og det retsmedicinske bevismateriale i Rook-, Sarris- og Laney-sagerne, gjorde at Thor blev mistænkt for mordene. Efter anholdelsen opdagede politiet, at de havde udspurgt ham allerede tilbage i 1977, blandt over 100 andre personer, angående mordene, og havde noteret at han besad en pistol (som blev konfiskeret) og var påvirket af alkohol.
Til lederen af efterforskningen, Mike Kirkman, udtalte Thor at kvinderne fortjente at dø, fordi de havde gjort grin med hans vægt. Mike Kirkman har senere udtalt, at Thor var som ”to personer i den samme krop”, og tror at Thor har slået flere kvinder ihjel, end man har kunne bevise.

Først i begyndelsen af 1980 blev Thor stillet for retten i Santa Monica. Han erklærede sig oprindeligt sindssyg, men trak erklæringen tilbage, og erklærede sig skyldig i juni 1980. Han blev idømt livsvarigt fængsel.

D. 30. marts 1981 blev Thor stukket ihjel i Folsom State Prison – gerningsmanden blev aldrig identificeret.
Ifølge Thors advokat, James Westwick, havde psykiatere advaret om at han kunne være i fare i fængslet på grund af den seksuelle karakter af hans forbrydelser, hans udseende og alder.

Patricia Marie Laney blev efter hendes mord et fremtrædende symbol for grupper, der går imod vold mod kvinder i Santa Barbara-, Goleta og Isla Vista-områderne. Hun var frivillig i organisationer som disse.
The Isla Vista Juggling Festival er siden 1977 blevet afholdt årligt i hendes minde.

Kilder: 

– Wikipedia

 BT

– Crimefeed

– Los Angeles Times

– “Born to Kill?”, sæson 6, episode 2: “The Hitchhiker Slayer”

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Robert Hansen