John Straffen

Richard Ramirez – Night Stalker

 

I løbet af 16 måneder dræbte Richard Ramirez i midten af  1980’erne mindst 16 personer. Richard, der af medierne fik navnet ”The Night Stalker” blev i 1989 idømt dødsstraf, men det var sygdom der i 2013 tog livet af ham.

Ricardo Leyva Muñoz Ramírez blev født d. 29. februar 1960 i El Paso, Texas, USA. Hans forældre var født og opvokset i Mexico, men flyttede senere til USA og stiftede familie. Faderen, Julian, havde tidligere arbejdet som politimand, men fik arbejde på Santa Fes jernbane, mens moderen, Mercedes, passede hjemmet og deres fem børn, hvoraf Richard var den yngste. Hjemmet var katolsk, men præget af faderens temperament, der ofte førte til i vold i hjemmet.
Da Richard var to år gammel væltede en kommode ned over ham, hvilket resulterede i en flænge i hans pande, der krævede 30 sting. Da han var fem år gammel, slog han atter hovedet alvorligt, da han blev slået bevidstløs af en gynge. Efter dette uheld oplevede Richard regelmæssige epileptiske anfald indtil de tidlige teenageår.

Som 12-årig begyndte Richard at tilbringe meget tid sammen med sin fætter, Miguel. Miguel havde været med i Vietnamkrigen, og fortalte Richard om alle de drab han havde begået, samt andre grusomme detaljer fra krigen. Han viste billeder af sine ofre – både de dræbte og de kvinder han havde voldtaget, og på nogle af billederne poserede han med afhuggede hoveder fra kvinder han havde tortureret. Udover at tale om krigen, brugte de også meget tid på at ryge marihuana, hvilket Richard havde gjort regelmæssigt siden han var 10 år gammel, og Miguel viste Richard hvordan han kunne dræbe med forsigtighed.
Det var også omkring dette tidspunkt, at Richard begyndte at overnatte på en lokal kirkegård, for at undgå hans fars voldsomme temperament.

D. 4. maj 1973 skød og dræbte Miguel sin kone under et skænderi, mens Richard var til stede. Miguel blev fundet ikke skyldig i mordet på grund af sindssyge, hvilket hans papirer fra militæret kunne bakke op, og blev i stedet indlagt på Texas State Mental Hospital i kun fire år. Efter at have overværet drabet begyndte Richard at lukke sig inde i sig selv, overfor både familie og de få venner han havde. Han flyttede hjem til sin storesøster, Ruth, og hendes mand, Roberto. Roberto var voyeur; han fandt det seksuelt tilfredsstillende at belure mennesker i intime og seksuelle situationer, og da Richard flyttede ind, begyndte han at komme med på Robertos natlige ture. Det var også omkring dette tidspunkt, at Richards interesse for Satanisme begyndte at blomstre, samt hans smag for LSD.

I 9. klasse droppede Richard ud af Jefferson High School, og påbegyndte sin kriminelle karriere. Via sit job på et hotel stjal han fra overnattende gæster, men da en gæst fangede Richard i at forsøge at voldtage hans sovende kone, blev Richard fyret. Der blev dog ikke gjort mere ud af sagen, da ægteparret ikke ønskede at vidne i sagen.
Richard levede at junkfood og sodavand, hvilket, kombineret med dårlig mundhygiejne, resulterede i at hans tænder begyndte at rådne.

Da Richard var 22 år gammel flyttede han til San Francisco. Han skiftede marihuana og LSD ud med kokain, og begyndte at lytte meget til AC/DC, især sangen ”The Night Prowler”. Han levede af at stjæle biler, for hvilket han afsonede to korte domme, og boede på forskellige hoteller.

Mordene

Kort efter at Richard var blevet løsladt fra fængslet for anden gang, begik han sit første mord – et mord, der først ville blive forbundet med Richard mange år senere. D. 10. april 1984 dræbte Richard 9-årige Mei Leung, i kælderen på det hotel han boede på i Tenderloin-nabolaget i San Francisco. Han voldtog og tæskede hende, inden han stak hende ihjel og hang hendes krop over et rør.
På et tidspunkt efter mordet på Mei, flyttede Richard til Los Angeles, hvor han i en periode boede på det berygtede Cecil Hotel. Her brød han om natten d. 28. juni ind hos 79-årige Jennie Vincow, mens hun sov. Han udsatte hende for seksuelt overgreb og stak hende derefter ihjel. Efter at have dræbt hende, skar han halsen over på hende, så hun nær var blevet halshugget.

Der ville gå ni måneder, før han slog til igen. D. 17. marts 1985 affyrede han skud mod 22-årige Maria Hernandez, lige udenfor hendes hjem i Rosemead. Heldigvis ramte kuglen hendes nøgle, og Maria blev derfor kun væltet bagover. Hun valgte at spille død, i et forsøg på at redde hendes liv – hvilket lykkedes. Da Richard trådte over hende, for at gå ind i hjemmet, sparkede han til hende. Inde i hjemmet var Marias bofælle, 34-årige Dayle Okazaki. Dayle havde hørt uroen udenfor, og gemte sig bag en køkkendisk. Da Richard trådte ind i køkkenet, kiggede hun op over køkkendisken – og blev med det samme dræbt af et skud i panden. Fra lejligheden i Rosemead tog Richard til Monterey Park. Her hev han 30-årige Tsai-Lian Yu ud af hendes bil, skød hende flere gange, og flygtede derefter fra stedet. Tsai-Lian døde på hospital dagen efter.
De to drab og det ene drabsforsøg på én aften fik meget opmærksomhed i medierne, og skræmte forståeligt nok borgerne i Los Angeles. Richard, der blev beskrevet som en krølhåret mand, med udbulende øjne og rådne tænder, fik nu navnet ”The Walk-in Killer” og ”The Valley Intruder”, som senere blev til ”The Night Stalker”.

Ti dage senere, kl. 2 om natten, brød Richard ind hos Zazzara ægteparret i Whitter. Han havde før udført et indbrudstyveri i deres hjem, men da var de ikke hjemme. Det var de desværre denne nat, hvor både 64-årige Vincent og 44-årige Maxine blev dræbt. Vincent blev skudt mens han sov, hvilket vækkede Maxine. Richard bandt hendes hænder sammen, og beordrede hende til at fortælle hvor ægteparrets værdisager var henne. Mens Richard endevendte rummet, formåede Maxine at slippe fri og få fat på et haglgevær der lå under sengen – men det var ikke ladt, og inden Maxine nåede at gøre noget andet, blev hun dræbt af skud. Richard hentede derefter en stor forskærerkniv, som han brugte til at lemlæste Maxines krop med. Han stak hendes øjne ud, og placerede dem i et smykkeskrin, som han tog med sig.
Ægteparrets søn, Peter, fandt sine forældre dræbt dagen efter. Politiet fandt fodaftryk fra Avia sneakers, og kuglerne på gerningsstedet matchede de, der var blevet fundet på de andre gerningssteder. Politiet vidste derfor nu, at de meget sandsynligt havde med en seriemorder at gøre.

D. 14. maj brød Richard ind hos ægteparret Doi. 66-årige Bill var på vej til at hente sin egen pistol, da han blev skudt i hovedet af Richard. Richard tæskede derefter den hårdt sårede mand, og gik så ind til hans handicappede kone, 56-årige Lilian. Mens Richard voldtog og tæskede Lilian, formåede Bill at ringe til politiet – hvilket Richard opdagede, og skyndte sig at flygte. Bill døde af sine kvæstelser den følgende dag på hospitalet.
To uger senere brød han ind hos 42-årige Carol Kyle og hendes 11-årige søn. Richard kneblede sønnen og lukkede ham inde i et skab, og voldtog derefter Carol. Dette indbrud var meget atypisk, da Richard ikke gjorde nogen anden skade end dette, og Carol kunne derfor også give en god beskrivelse af voldtægtsforbryderen.
Dagen efter overfaldt han søstrene Mabel Bell og Florence Lang i deres hjem i Monrovia. Han slog 81-årige Florence med en hammer og bandt hende fast i hendes soveværelse; derefter bandt han 83-årige Mabel, slog hende gentagne gange, og brugte en elektrisk ledning til at give hende stød. Han vendte tilbage til Florence for at voldtage hende, og tegnede bagefter et pentagram på hendes lår, samt på væggene i soveværelserne, med Mabels læbestift. Søstrene blev fundet af deres gartner dagen efter; begge i live, men bevidstløse. Florence overlevede overfaldet, men Mabel døde af sine kvæstelser d. 15. juli.

D. 27. juli voldtog Richard en 6-årig pige, men det var ikke nok til at tilfredsstille ham, og han brød derfor ind hos 32-årige Patty Elaine Higgins samme aften. Da Patty ikke dukkede op på sit arbejde på en skole få dage senere, valgte en ven at tage hjem til hende; her fandt han Patty død i badekarret, delvist beklædt, med halsen skåret over.
Samme dag som Patty blev fundet, brød Richard ind hos 77-årige Mary Louise Cannon. Han slog hende bevidstløs med en lampe, stak hende gentagne gange med en slagterkniv fra hendes køkken, og dræbt hende ved at skære halsen over på hende.

D. 5. juli brød Richard ind i et hjem i Sierra Madre; her slog han 16-årige Whitney Bennett med et dækjern, mens hun sov. Han havde ledt efter en kniv i køkkenet, men valgte at bruge en telefonledning til at strangulere hende. Da der pludselig kom gnister ud af telefonledningen blev Richard forskrækket og valgte at flygte fra stedet. Whitney overlevede overfaldet, men fik 478 sting i hovedbunden.
To dage senere brød Richard ind hos 61-årige Joyce Nelson, der lå og sov på sofaen i stuen. Richard tæskede Joyce ihjel med sine knytnæver, og sparkede hende efterfølgende i hovedet, hvilket efterlod et aftryk fra hans Avia sneakers.
Samme aften brød han også ind hos 63-årige Sophie Dickman; han overfaldt hende, gav hende håndjern på og forsøgte at voldtage hende. Inden han forlod hendes hjem, med hendes smykker, fik han hende til at sværge til Satan, at der ikke var andet af værdi.

D. 20. juli købte Richard en machete og kørte til Glendale i en stjålet bil. Her brød han ind hos 66-årige Lela Kneiding og hendes 68-årige mand, Maxon. Parret lå og sov i deres seng, da Richard overfaldt dem med macheten. Da det ikke dræbte dem, tog han sin pistol frem og skød dem.
Men Richard var ikke færdig; efter at have lemlæstet Lela og Maxons kroppe med macheten, kørte han til Sun Valley og brød ind hos Khovananth familien. Han skød og dræbte 32-årige Chainarong, og voldtog og tæskede derefter Chainarongs kone, Somid. Efter voldtægten gik han ind til parrets 8-årige søn, bandt drengen fast, og voldtog og tæskede ham. Da han var færdig trak han Somid rundt i huset, for at hun skulle udpege steder de havde skjult værdisager, og fik hende til at sværge til Satan at hun ikke skjulte noget for ham.
Lidt over to uger senere brød Richard ind hos Christopher og Virginia Peterson. Han skød 27-årige Virginia i hovedet, og skød derefter 38-årige Christopher i tindingen. Richard forsøgte derefter at flygte, men Christopher kæmpede imod ham, og formåede at undgå to kugler yderligere, inden Richard slap fri. Parret skyndte sig ind til deres 4-årige datter, der heldigvis ikke var blevet skadet, og kørte selv til hospitalet – begge med blod og skudsår i hovedet – og overlevede overfaldet.
To dage senere brød Richard ind hos Abowath parret, og skød og dræbte med det samme 31-årige Elyas. Han gav 27-årige Sakina håndjern på, og tæskede hende, mens han råbte at hun skulle fortælle hvor deres værdisager var. Han fik hende derefter til at sværge til Satan at hun ikke ville skrige, mens han voldtog hende. Voldtægten blev afbrudt da parrets 3-årige søn gik ind i soveværelset, men efter at have bundet barnet, fortsatte Richard voldtægten.

Politiet samlede nu en specialenhed der udelukkende skulle arbejde på sagen om ”The Night Stalker”. Dette blev straks offentliggjort af medierne, og politiet modtog pludselig 15% flere opkald, og våbenforhandlerne solgte flere våben end før. Men borgerne i Los Angeles behøvede ikke at bekymre sig – i hvert fald ikke de følgende dage – for Richard var nu taget til San Francisco.
I San Francisco brød han d. 18. august ind hos 66-årige Peter Pan og hans kone, 62-årige Barbara. Mens Peter sov blev han dræbt af skud. Barbara blev tæsket, seksuelt misbrugt og skudt i hovedet, men overlevede. Richard tegnede derefter et pentagram og skrev ”Jack the Knife” på soveværelsesvæggen med læbestift.
Både metode og skoaftryk fik straks politiet til at forbinde denne sag med mordene i Los Angeles. Daværende borgmester Dianne Feinstein valgte desværre at røbe dette til et pressemøde, og Richard, der hele tiden havde fulgt effektivt med i medierne, valgte derfor at smide sine Avia sneakers ud fra Golden Gate Bridge, og drog få dage senere tilbage til Los Angeles.

Om natten d. 24. august kørte Richard, i en stjålet orange Toyota, til Mission Viejo i Orange County. Han parkerede sin bil ved Romero familiens hjem, og lurede ude foran huset. Familiens 13-årige søn var som den eneste vågen, og opdagede dette. Drengen skyndte sig ind til sine forældre for at vække dem, men Richard opdagede hurtigt at nogen havde lagt mærke til ham, og han skyndte sig derfor væk, imens James Romero ringede til politiet.
Senere samme nat brød han ind hos 30-årige Bill Carns og 29-årige Inez Erickson. Richard gik ind i soveværelset, hvor parret lå og sov; Bill vågnede, da Richard ladte sin pistol, og blev skudt tre gange i hovedet. Richard sagde til Inez, der nu var vågen, at han var ’The Night Stalker’, og fik hende til at gentage ”jeg elsker Satan” efter ham flere gange, mens han tæskede hende med sine knytnæver. Han gennemsøgte derefter hjemmet for værdisager, og slæbte Inez ind i et andet rum for at voldtage hende. Inden han tog af sted sagde han til Inez: ”Sig til dem at The Night Stalker var her”.
Bill overlevede skuddene, og Inez gav en god beskrivelse af gerningsmanden til politiet.
Fire dage senere fandt politiet den stjålne orange Toyota efterladt – og indeni var der et fingeraftryk! Fingeraftrykket matchede et der allerede var i fingeraftryksregisteret, og ”The Night Stalker” havde nu endelig et ansigt og et navn: Richard Ramirez.

Ved et pressemøde d. 30. august 1985 udtalte den ledende efterforsker: ”Vi ved hvem du er nu, og snart vil alle andre. Der vil ikke være noget sted du kan gemme dig”. Og ganske rigtigt; dagen efter var Richards ansigt på alle avisforsider i Los Angeles. Dette opdagede Richard dog først, da han gik ind på et apotek og opdagede at alle derinde gloede på ham. Han løb ud af apoteket og forsøgte at stjæle en bil, men en gruppe af vrede personer stoppede ham, og holdt ham fast indtil politiet ankom.

Ofre

Mindst 16 personer mistede livet på grund af Richard.

  • Mei Leung, 9 år
  • Jennie Vincow, 79 år
  • Dayle Okazaki, 34 år
  • Tsai-Lian Yu, 30 år
  • Vincent Zazzara, 64 år
  • Maxine Zazzara, 44 år
  • Bill Doi, 66 år
  • Mabel Bell, 83 år
  • Patty Elaine Higgins, 32 år
  • Mary Louise Cannon, 75 år
  • Joyce Lucille Nelson, 61 år
  • Lela Kneiding, 66 år
  • Chainarong Khovananth, 32 år
  • Elyas Abowath, 35 år
  • Peter Pan, 66 år

Retssag

Richard blev anklaget for 14 mord, samt 36 andre forbrydelser relateret til mordene, herunder blandt andet voldtægt, mordforsøg og indbrudstyveri, som han alle kendte sig ikke skyldig i. Yderligere 18 anklager blev droppet, hvoraf nogle omhandlede seksuelle overgreb på tre børn, hvis forældre havde anmodet om at børnene ikke skulle vidne i retten.

På grund af blandt andet uenigheder mellem advokaterne, udskift af Richards advokater og den geografiske spredning af mordene, altså at nogle var begået i Los Angeles mens andre var begået i San Francisco, begyndte retssagen først i januar 1989 – altså over tre år efter at Richard var blevet fanget. I mellemtiden havde Richard dog allerede tiltrukket følgere, der nærmest mindede om en kult-lignende tilstand. Han dyrkede desuden den mørke side af sig selv, og under udvælgelsen af juryen udtrykte Richard flere gange dette i retten; blandt andet tegnede han et pentagram i sin håndflade, som han viste frem til kameraerne i retssalen, og råbte ”Hail Satan” efter at have kendt sig ikke skyldig. Han var desuden iført sort eller mørkt jakkesæt og solbriller langt de fleste gange.

Da retssagen skulle begynde, var Richard nu kun anklaget for 13 mord, selvom han havde begået 16. På daværende tidspunkt vidste man endnu ikke at Richard stod bag drabet på 9-årige Mei Leung i 1984, og mordet på Patty Elaine Higgins blev droppet på grund af manglende bevis. Mordet på Peter Pan blev ikke bragt for retten, da Richard ønskede at kende sig ikke skyldig på grund af sindssyge, og dette kunne betvivle skyldsspørgsmålet i de andre mordsager.
Inden retssagen skulle begyndte, skulle Richard dog alligevel evalueres af en psykiater, for at afgøre om han var sindssyg. Efter at have snakket i 10-15 minutter, nægtede Richard pludselig at tale mere – men psykiateren havde allerede afgjort, at Richard ikke var sindssyg, og var i stand til at komme for retten.

Under retssagen blev der præsenteret utallige mængder af bevismaterialer, samt vidner, der var overlevende ofre, pårørende, efterforskere eller eksperter. 84 smykker og andre stjålne sager blev også præsenteret i retten, som overlevende ofre og pårørende kunne identificere.
I flere måneder kørte retssagen uden problemer, men d. 14. august blev et jurymedlem fundet dræbt i sin lejlighed. Der gik rygter om at det var Richard der havde fået jurymedlemmet dræbt, hvilket forståeligt nok skræmte de andre jurymedlemmer, men det viste sig at det var jurymedlemmets kæreste der havde dræbt hende. Det blev opdaget da kæresten få dage efter begik selvmord på et hotelværelse, ved at skyde sig selv med samme pistol, der havde affyret det dræbende skud mod jurymedlemmet.

D. 20. september 1989 blev Richard fundet skyldig i 44 anklager; 12 mord, 1 mord af mindre grov karakter (mordet på Tsai-Lian Yu), 5 mordforsøg, 4 voldtægter, 8 andre seksuelle overgreb, og 14 indbrud. To uger senere blev han idømt dødsstraf, og kunne nu se frem til at blive henrettet i Californiens gaskammer.
Efter at have modtaget dødsdommen, udtalte Richard blandt andet at han var hindsides godt og ondt, og at han ville blive hævnet. Da han blev ført fra retsbygningen og hen til den bil der skulle køre ham til fængslet, råbte en bus fyldt med kvindelige indsatte ”morder!” efter ham, hvilket fik ham til at smile og lave et Satan-håndtegn mod dem. Følgere og andre personer havde desuden samlet sig ude foran retsbygningen, klar på at få et glimt af morderen.

Retssagen kostede over $3,5 millioner, og var den dyreste retssag i Californien, indtil 1994 hvor O.J. Simpson blev anklaget for mord.

Fængslet

Richard blev efter retssagen ført til San Quentin State Prison på dødsgangen.
Richard ankede straks dødsdommen, men først i 2006 valgte Californiens Højesteret at stadfæste dommen. En måned senere blev hans anmodning om domsforhandling afvist.

Kort efter han blev anholdt i 1985, begyndte Richard at udveksle breve med Doreen Lioy, og i 1988 friede han til hende. Doreen og Richard blev d. 3. oktober 1996 gift i San Quentin State Prison, og Doreen udtalte flere gange efterfølgende, at når Richard ville blive henrettet, ville hun begå selvmord. Men da DNA i 2009 forbandt Richard med mordet på 9-årige Mei Leung i 1984, valgte Doreen at lade sig separere.
Det mistænkes desuden at der var endnu en gerningsmand til stede da mordet fandt sted; gerningsmanden skulle eftersigende have været mindreårig, men på grund af manglende beviser, er ingen blevet dømt.

Som fange i fængslet, var Richard yderst ubehagelig. Han blottede sig ofte og onanerede, foran både fængselspersonalet, de andre indsatte og besøgende. I 2004 onanerede han i besøgsrummet, overfor en 14-årig pige der var på besøg hos en pårørende, og som straf måtte Richard i noget tid ikke modtage besøg. Dette afholdte ham dog ikke fra at gøre det igen, for i 2007 blev han atter fanget i at onanere foran en mindreårig pige i besøgsrummet.
Richards egen niece har også udtalt, at han onanerede foran hende, da hun engang var på besøg. Han sagde desuden også til hende, at havde hun ikke været hans niece, havde han dyrket sex med hende. Niecen hverken besøgte eller kontaktede ham efter dette.

Richard forsatte ihærdigt med at appellere sin dom, og dette ville muligvis have udsat hans henrettelsen; det er estimeret, at han nok først ville være blevet henrettet, når han var i starten af 70’erne, hvis nogensinde.
Men det blev ikke en henrettelse der tog livet af Richard – det blev komplikationer relateret til lymfekræft. Richard døde som 53-årig, d. 7. juni 2013, kort efter at være blevet sendt til Marin General Hospital i Greenbae. Det viste sig, at han desuden også havde kronisk Hepatitis C.

Medier

Anthony Ruivivar portrætterede Richard Ramirez i sæson 5, Hotel af American Horror Story, i episode 4 Devil’s Night. I dette afsnit mødes Richard Ramirez med Aileen Wuornos (spillet af Lily Rabe), John Wayne Gacy (spillet af John Carroll Lynch), Jeffrey Dahmer (spillet af Seth Gabel) og Zodiac Killer (der som et twist, spilles af en ukendt skuespiller) aftenen før Halloween, Devil’s Night, på Hotel Cortez – som i øvrigt er inspireret af det berygtede Cecil Hotel i Los Angeles.

I 1989 havde filmen Manhunt: Search for the Night Stalker præmiere. Filmen fokuserer hovedsageligt på efterforskningen og politiets arbejde på et finde ’The Night Stalker’. Filmen Nightstalker, fra 2002, handler om både efterforskningen, eftersøgningen og mordene.
Filmen The Night Stalker fra 2016 handler om en advokat, der forsøger at rense en anden indsats navn, som hun mener er fejlagtigt anklaget for et mord, ved at konfrontere Richard Ramirez, i håb om at han vil tilstå.

Dokumentaren The Night Stalker fra 2002 omhandler også efterforskningen. En anden dokumentar, Richard er nævnt i, er Serial Killers fra 1994.

Richard er desuden nævnt eller fokuspunkt i følgende dokumentarserier:

  • Geraldo, episode Devil’s Worship: Exposing Satan’s Underground, sendt 22. oktober 1988
  • The New Detectives: Case Studies in Forensic Science, sæson 4, episode 5 Lasting Impressions, sendt d. 1. december 1998
  • History’s Mysteries: Infamous Murders, episode Terrorizing the Cities, sendt i 2001
  • Biography, episode Richard Ramirez: The Night Stalker, sendt d. 10. april 2001. Kan ses her.
  • THS Investigations, episode Love Behind Bars, sendt d. 17. april 2005
  • Born to Kill, sæson 3, episode 4 Richard Ramirez: The Nightstalker, sendt d. 20. februar 2012. Kan ses her.
  • Horror at the Cecil Hotel, episode 1 Room 1402, sendt d. 16. oktober 2017

Richard ekssvigerinde og niece var desuden med i Monster in My Family, sæson 2, episode 2 The Nightstalker: Richard Ramirez, sendt d. 10. januar 2017. Her mødes de med overlevende offer Bill Carns.

Der er skrevet fire bøger om Richard Ramirez:

  • Night Stalker: The Shocking True Story of Richard Ramirez, the Serial Killer Whose Murder Spree Terrorized Los Angeles af Clifford L. Linedecker, 1991
  • The Night Stalker: The Life and Crimes of Richard Ramirez af Philip Carlo, 1996
  • Life Without Hope: Into the Mind of Richard L. Ramirez af Kay Dee, 2006
  • Richard Ramirez: Le fils du diable af Nicolas Castelaux, 2009

Derudover er Richard nævnt i følgende bøger:

  • Serial Killers af Laura Foreman, 1992
  • Serial Killers: The Method and Madness of Monsters af Peter Vronsky, 2004
  • Los Angeles Police Department af Thomas G. Hays og Arthur W. Sjoquist, 2005
  • The Encyclopedia of Serial Killers af Michael Newton, 2006
  • Serial Killers: Notorious Killers Who Lived Among Us af William Murray, 2009
  • America’s 13 Worst Serial Killers af J.D. Rockefeller, 2015
  • Serial Killers: Inside the Minds of the Most Monstrous Murderers af Charlotte Greig, 2017
  • Serial Killers Encyclopedia: The Encyclopedia of Serial Killers from A to Z af RJ Parker, 2017

Kilder 

– Wikipedia

– My Uncle the Serial Killer: ’Night Stalker’ Richard Ramirez’ Niece on His Death”, Daily Beast, 14. juni 2013

– Kronologi over forbrydelser, via LA Times

– Ramirez Ordered to Stand Trial in 14 Stalker Murdes”, Los Angeles Times, 7. maj 1986

– After 3 Years in Jail, Ramirez Will Go on Trial Today in 13 Night Stalker Murders”, Los Angeles Times, 30. januar 1989

– Convicted ’Night Stalker’ Richard Ramirez sentenced to death”, Los Angeles Times, 8. november 1989

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

John Straffen