Albert Guay - bombningen af Flight 108

Betty Beets


I august 1983 forsvandt Betty Beets femte ægtemand, Jimmy, pludseligt. I de følgende år troede man at Jimmy havde været ude for en tragisk drukneulykke, men sandheden kom frem da hans lig blev fundet i Bettys have. Under ransagningen blev liget af hendes fjerde ægtemand, Doyle, ligeledes fundet, og der tegnede sig pludseligt et mønster med ulykkelige ægteskaber.

Betty Lou Dunevant blev født d. 12. marts 1937 i Roxboro, North Carolina, USA. Hun voksede op i et fattigt hjem, hvor hendes forældre, Margaret og James, tjente penge på tobaksprodukter og havde et alkoholmisbrug. På et tidspunkt i barndommen flyttede familien til Hampton, Virginia, hvor faderen blev ansat som maskinarbejder hos Langley Research Center.
Som 3-årig blev Betty ramt af en slem omgang mæslinger, hvilket efterlod hende døv. Det var et handicap, som hun og familien aldrig fik hjælp eller støtte til at håndtere. Ifølge Betty selv begyndte hendes far og andre nære personer at misbruge hende seksuelt, da hun var fem år gammel.
Da Betty var 12 år gammel blev hendes mor anbragt på en institution, og Betty droppede derfor ud af skolen, for at tage sig af sine mindre søskende og hjemmet.

I 1952, da Betty var 15 år gammel, blev hun gift for første gang. Ægteskabet med Robert Franklin Branson var bestemt ikke lykkeligt – ifølge visse kilder præget af både vold og seksuelt misbrug, hvilket resulterede i at parret gik fra hinanden i 1953. Kort efter forsøgte Betty at begå selvmord, hvilket fik Robert til at vende tilbage til Betty, og senere på året fik de deres første datter sammen. Parret blev sammen helt frem til 1969, og fik i løbet af disse år yderligere fem børn. Det var Robert der endte ægteskabet, hvilket ifølge Betty efterlod hende knust, både økonomisk og følelsesmæssigt.
Betty kunne ikke lide ensomheden uden en mand, og hun blev derfor allerede gift igen i 1970, med Billy York Lane. Heller ikke dette ægteskab var vellykket, og der gik ikke længe før parret blev skilt. Kort efter skilsmissen brækkede Billy Bettys næse under et skænderi, hvilket fik Betty til at reagere ved at skyde ham. Billy overlevede og Betty blev anklaget for mordforsøg, men da Billy tilstod at have truet hende på livet, blev anklagerne droppet. Da sagen var afsluttet giftede Billy og Betty sig igen, men ægteskabet varede kun én måned. De blev endeligt skilt i 1972, og allerede året efter, havde Betty igen fundet en ny mand. Her begyndte hun at date Ronnie Threlkold, men først i 1978 blev parret gift. Ægteskabet sluttede dog allerede det følgende år, efter Betty forsøgte at køre Ronnie ned. Også i 1979 afsonede Betty 30 dage i fængslet, efter at være blevet anholdt for uanstændig opførsel, på den topløsebar hun var ansat ved.

1979 var et travlt år for Betty. Hun blev både skilt, afsonede en fængselsdom, og blev gift for femte gang – denne gang med Doyle Wayne Barker. Dette ægteskab var også kortlivet, da Doyle pludselig forsvandt sporløst i oktober 1981, angiveligt efter et skænderi.

Mordet på Jimmy Beets

Umiddelbart ville man tro, at en kvinde, hvis ægtemand var sporløst forsvundet, ville have brug for tid til at genfinde kærligheden. Sådan var det ikke for Betty. Allerede i august 1982 blev hun atter gift – for sjette og sidste gang – med den pensionerede brandmand, Jimmy Don Beets. Men heller ikke dette ægteskab ville være lykken for Betty.
D. 6. august 1982 bad Betty sin søn Robert om at forlade hjemmet, med den besked at hun planlagde at skyde Jimmy. Da sønnen to timer senere vendte hjem igen, havde Betty ganske rigtigt dræbt Jimmy. Hun tilkaldte sin datter, Shirley, og sammen med Robert skaffede de sig af med liget, ved at smide det i en specialbygget ønskebrønd i haven. Betty kontaktede derefter politiet, og meldte sin ægtemand savnet.

Den følgende dag tog Betty og Robert ud til Jimmys fiskebåd, og placerede noget af hans hjertemedicin i båden. De skubbede den derefter ud på søen, og d. 12. august blev båden fundet strandet nær Redwood Beach Marina. Det fik politiet til at mistænkte, at Jimmy var faldet overbords og var druknet. Søen blev gennemsøgt, og selvom de fandt aldrig et lig, valgte politiet i de følgende år at holde fast i teorien om, at Jimmy havde været ude for en drukneulykke.

To år senere modtog Henderson County Sheriff’s Department en henvendelse fra en pålidelig kilde, der bad dem om at overveje, om Betty havde dræbt Jimmy. Det resulterede i at de ransagede Bettys hjem og grund, og her fandt de ikke kun liget af Jimmy i ønskebrønden, men også liget af Doyle, begravet under et skur.
Begge mænd var blevet skudt i hovedet af en .38 kaliber pistol, der blev fundet i Bettys hjem. Betty blev straks efter anholdt og anklaget for mordet på Doyle Barker og Jimmy Beets.

Retssagen og tiden efter

Bettys børn, Robert og Shirley, tilstod at have hjulpet deres mor med at skaffe sig af med Jimmys lig. Det gjorde Betty så rasende, at hun, da retssagen startede d. 11. juli 1985, kendte sig ikke skyldig, med forklaringen at det var Robert og Shirley der havde slået Jimmy ihjel. Under denne retssag var hun kun tiltalt for mordet på Jimmy, og afventede endnu hvad der skulle ske i sagen om Doyle.

Under retssagen vidnede begge børn samt tidligere ægtefæller. Ifølge Shirley havde Betty dræbt for pengenes skyld, da hun ønskede at få fingrene i Jimmys livsforsikring og pension. Betty selv fortalte om hvordan hun i hvert ægteskab og sin barndom var blevet udsat for vold og seksuelt misbrug, men dette kunne ikke bakkes op af beviser. Tværtimod pegede meget i retningen af, at Betty var den der havde udført mest vold i ægteskaberne.
D. 11. oktober blev Betty fundet skyldig i mordet på Jimmy, og tre dage senere idømt dødsstraf. Fordi hun blev idømt dødsstaf, og dermed den hårdeste straf der kan gives, blev det besluttet at hun ikke skulle for retten for mordet på Doyle, og hun er derfor aldrig officielt blevet fundet skyldig i eller dømt for mordet.

Betty blev efter retssagen fængslet i Mountain View Unit i Gatesville, Texas.
Som altid, når en person bliver idømt dødsstraf, blev straffen automatisk anket, og de følgende år blev brugt på flere appeller. I juni 1989 blev den første henrettelsesdato sat til d. 8. november 1989, men datoen blev rykket flere gange de følgende ti år.
I 1999 blev Bettys sidste appel afvist, og den endelige henrettelsesdato blev sat til d. 24. februar 2000. Kort inden henrettelsesdatoen forsøgte Bettys datter, Faye, at overtale staten til at omstøde dommen, med forklaringen at Betty havde været udsat for vold af alle sine ægtemænd, men uden held.

D. 24. februar 2000 kl. 1818 blev Betty Lou Beets erklæret død, 62 år gammel – henrettet ved dødelig indsprøjtning i Huntsville Unit, Texas. Betty afviste at tage imod et sidste måltid, samt at komme med en sidste udtalelse. Liget blev efter henrettelsen kremeret, og asken spredt over Bettys mors gravsted. Betty efterlod sig fem børn, ni børnebørn og seks oldebørn. Hendes søn Robert døde i 1994.

Under henrettelsen var Jimmy Beets’ søn, Jamie, tilstede. Han udtalte efterfølgende, at henrettelsen var hvad hans far ville have ønsket, og tog sin fars ære i forsvar. Også Doyle Barkers søn, Rodney, var tilstede, og udtrykte tilfredsstillelse ved henrettelsen.

Medier

Sagen er nævnt i følgende podcasts:

  • True Crime All The Time, episode: Betty Lou Beets, november 2018
  • Once Upon a Crime, episode 116: Black Widows: Betty Lou Beets, januar 2019
  • Feeling Murdery, episode: Betty Lou Beets, april 2020
  • Texas Wine and True Crime, episode: Betty Done Did It! (Betty Lou Beets), oktober 2020

Bettys datter Shirley fortæller i den amerikanske dokumentarserie på Investigation Discovery Evil Lives Here, om sagen, og om sin egen indblanding i sagen. Episodens titel er Mommy Made Me Help, episode 16 i sæson 7, og blev sendt første gang d. 13. september 2020.
Sagen er derudover nævnt i Deadly Women, sæson 2 episode 4: Behind the Mask, sendt første gang d. 10. september 2010, samt I Knew My Murderer, sæson 1 episode 18: Black Widow, sendt første gang d. 16. juli 2020.

Følgende bøger handler om sagen:

  • Buried Memories, af Irene Pence, 2001
  • Black Widow Betty Lou Beets, af Alice Waters, 2016

Sagen er desuden nævnt i Bad Girls Do It! af Michael Newton, 1993 og Female Serial Killers af Peter Vronsky, 2017.

Kilder

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Albert Guay - bombningen af Flight 108