Ottis Toole

Gerald & Charlene Gallego


Sammen dræbte ægteparret Gallego ti personer i løbet af to år, i Californien, Nevada, og Oregon, USA. De fleste af ofrene var unge kvinder, som parret kidnappede for at bruge som ’sexslaver’ og efterfølgende slå ihjel.
 

Gerald Armond Gallego blev født d. 19. juli 1946, i Sacramento, Californien, USA. Da Gerald blev født sad hans far fængslet på dødsgangen, for at have dræbt to politibetjente under et flugtforsøg. Faderen blev som den første person henrettet i Mississippis gaskammer i 1955. Det var dog noget Gerald først lærte til senere i livet, for igennem hans opvækst fortalte hans mor ham, at hans far var blevet dræbt i en tragisk ulykke. Moderen selv arbejdede som prostitueret, og hun og hendes kunder tæskede ofte Gerald. Han blev også ofte efterladt og sultet, og led i stor grad af omsorgssvigt. Da Gerald var 13 år gammel blev han fængslet for første gang, efter at have voldtaget sin 6-årige nabo. Han havde dog allerede været på kanten med loven flere gange.

Som voksen fik Gerald arbejde som lastbilchauffør og bartender, men havde fortsat ofte politiet i hælene. Indtil da havde han været sigtet for voldtægt og incest, som havde ført til 27 anholdelser og 7 domme. Da han fyldte 32 år havde Gerald været gift syv gange – to gange med den samme kvinde – og fået en datter ved navn Mary Ellen. Datteren var blevet seksuelt misbrugt af Gerald fra hun var seks år gammel. Men det var ikke incesten eller Geralds andre usædvanlige seksuelle tilbøjeligheder der satte en stopper for ægteskaberne; oftest var det Gerald der bad om skilsmisse, når kvindernes penge var brugt op. Da Gerald mødte den ti år yngre Charlene d. 10. september 1977, var han fortsat gift.

Mødet med Charlene

Charlene Adell Williams blev født d. 10. oktober 1956 i Stockton, Californien. Hun var ene barn af ægteparret Charles og Mercedes Williams, der ofte var på forretningsrejser, eftersom faderen var vicedirektør i en supermarkedskæde. Som barn og ung teenager var Charlene en genert og stille pige, men meget ordentlig og klog, med fotografisk hukommelse og en IQ på 160. Da hendes mor kom alvorligt til skade i en bilulykke, og derfor ikke længere kunne deltage i faderens forretninger, tog Charlene over – og med stor succes. Alt tydede på at Charlene havde en stor fremtid i sigte, indtil hun begyndte på high school. Hun var blevet tilbudt på plads på musikkonservatoriet i San Francisco på grund af hendes talent indenfor klassiske violinspil, til hvilket hun havde takket nej. Kort efter røg hun ind i et alkohol- og stofmisbrug, og begyndte at dyrke sex med mange forskellige personer. Trods den høje IQ var det kun med nød og næppe, at Charlene færdiggjorde high school og blev optaget på et junior college. Her droppede hun ud i løbet af det første semester, med forklaringen at hun ville være forretningskvinde. Hun overtalte sine forældre til at investere $15.000, svarende til cirka 490.000 kr. i 2020, i en gavebutik ved navn The Dingaling Shop i Folsom.
Der gik ikke længe for butikken gik konkurs, og Charlene droppede sine planer om at blive forretningskvinde og giftede sig i stedet med en heroinmisbruger, der ikke kunne tilfredsstille hende seksuelt. Charlene ønskede at pifte sexlivet op, ved at hyre en prostitueret til at have en trekant med parret, men hendes mand ville hellere bruge pengene på stoffer. Ægteskabet holdt derfor ikke længe, og det gjorde singletilværelsen for Charlene efterfølgende heller ikke. Hun giftede sig i stedet med en soldat, som efter få ugers ægteskab forlod hende for at flytte sammen med en anden kvinde. Derefter indledte Charlene en affære med en gift mand, der endte affæren efter at Charlene foreslog, at de inviterede hans kone med i seng. Efter at manden havde brudt affæren, forsøgte Charlene at begå selvmord.

Kort tid efter mødte Charlene og Gerald hinanden på en pokerklub, da hun var i færd med at købe stoffer. Det var kærlighed ved første blik, og allerede en uge efter deres første møde, flyttede parret sammen i et lille hus på Bluebird Lane i Sacramento. Til en start havde parret det fantastisk sammen, og et yderst aktivt sexliv, der ofte involverede fremmede personer. På et tidspunkt tog Gerald en teenager med hjem, som var løbet hjemmefra, for at hun kunne bo hos dem. Da han nogle dage senere kom hjem og tog pigen og Charlene i at have sex, smed han pigen ud af et åbent vindue og tæskede Charlene. Det var den første omgang tæsk, ud af utallige kommende, og deres forhold ændrede sig markant efterfølgende. Gerald begyndte at have svært ved at præstere seksuelt, medmindre han tvang sig på Charlene med vold. Volden blev værre og værre, og en fast del af hverdagen – også udenfor sexlivet. Under en af deres mange slåskampe brækkede Gerald en finger da han tæskede Charlene, og Charlene gav ham som modsvar et kraniebrud med en kølle. Da Charlenes mor afbrød slåskampen, holdt Gerald en pistol for Charlenes hoved.
Alligevel ønskede Charlene at gøre Gerald glad og bringe fred ind i hjemmet. Derfor inviterede hun hans datter Mary Ellen, der nu var 14 år gammel, samt datterens veninde, forbi til Geralds 32 års fødselsdag i 1978. Fødselsdagen endte ud i et bizart orgie, hvor de tre hunkøn skulle tilfredsstille Gerald. Denne episode satte en tanke i hovedet på parret, som de umiddelbart ikke kunne eller ville slippe igen: tanken om en slags sexslave til engangsbrug.

Mordene

Efter tre måneders planlægning, var parret kommet frem til en plan, og valgte d. 11. september 1978 at udføre den. Charlene, der nu var 22 år gammel, klædte sig ud som en teenager, og lokkede 17-årige Rhonda Scheffler og 16-årige Kippi Vaught ud fra et indkøbscenter i Sacramento, og ind i Geralds varevogn. Gerald truede pigerne med en pistol, bandt dem fast, og kørte derefter til Baxter, hvor han og Charlene voldtog og tæskede dem. Til slut dræbte Gerald pigerne ved at skyde dem i hovedet, og dumpede derefter ligene udenfor Baxter, hvor de blev fundet to dage senere.

Parret følte at oplevelsen havde bragt dem tættere sammen, og de valgte derfor at blive gift. D. 30. september kørte parret til Reno, Nevada, i selskab med Charlenes forældre, og blev gift – selvom Gerald endnu ikke var blevet skilt fra sin seneste kone. Kort efter fandt Charlenes far et job til hende i kødemballagebranchen, til stor glæde for Gerald, da han bestemt ikke var meget for at skulle dele sin egen løn med nogen.
Der gik en del måneder, før parret valgte at gå på jagt efter deres næste ’sexslaver’. D. 24. juni 1979 tog parret tilbage til Reno, men denne gang ikke for at blive gift. Her bortførte de 14-årige Brenda Judd og 13-årige Sandra Colley fra et tivoli og kørte ud af landevejen. Charlene sad bag rattet, men kørte af vejen da hun opdagede at Gerald allerede var gået i gange med at voldtage og mishandle pigerne. Hun blev så vred at hun trak pistolen og affyrede et skud mod Gerald, der strejfede hans arm. De blev dog hurtigt venner igen, og da Gerald klagede over at have fået skadet sine kønsdele, tillod han Charlene at tage over. Efter at have seksuelt mishandlet pigerne i noget tid, skød og dræbte Gerald dem. Parret dumpede ligene i Lassen County i Californien, men de ville først blive fundet 20 år senere.

Charlene foreslog derefter at deres næste ofre skulle være afroamerikanske, men det nægtede Gerald. Han ønskede ikke at ”forurene sig selv med raceblandet sex”.
Tre uger senere opdagede Charlene at hun var gravid, men det var ikke nyhed der glædede Gerald. Han bad hende om at få foretaget en abort – hvilket hun selv måtte betale for. Ægteskabet begyndte at tage en negativ drejning, og for at rette op på det, tog parret ud på endnu en jagt efter sexslaver.
D. 24. april 1980 bortførte parret 17-årige Stacy Ann Redican og 17-årige Karen Chipman-Twiggs fra et indkøbscenter i Reno, Nevada. Efter at have mishandlet og voldtaget pigerne, blev de tæsket ihjel og derefter dumpet ved Lovelock i Nevada. Ligene blev fundet d. 27. juli.

Fem uger senere valgte parret at tage tilbage til Reno, igen med Charlenes forældre, for at blive viet på ny. Denne gang valgte Gerald at bruge sin falske identitet, ved navn Steven Robert Feil – en identitet, han havde skabt ud fra et stjålet ID-kort, der havde tilhørt en politibetjent. I samme forbindelse fik han lavet en fødselsattest og et kørekort med samme navn, ved at bruge de stjålne ID-kort. Da parret igen blev gift, var Charlene atter gravid. Denne gang besluttede Gerald at de skulle beholde barnet.
For at fejre genvielsen tog parret på en fisketur til Oregon. D. 8. juni 1980 bortførte de 21-årige Linda Teresa Aguilar, der var fire måneder henne, fra Port Oxford i Oregon. De bandt hende fast med en nylonsnor, og mishandlede og voldtog hende. Efter at have givet hende et kraniebrud, begravede parret Linda i sand ved Gold Beach. Hun blev meldt savnet d. 20. juni, og fundet to dage senere. Obduktionen viste at Linda havde sand i næsen, munden og halsen, hvilket betød at hun var blevet begravet levende.

Men en ny ’sexslave’, ny vielse og kommende baby forbedrede ikke ægteskabet. Gerald og Charlene kunne ikke gå længe uden at skændes, og ofte endte skænderierne ud i så voldsomme slåskampe, at naboerne tilkaldte politiet. Selvom politiet ofte måtte skille parret fysisk fra hinanden, valgte hverken Gerald eller Charlene at melde den anden part for vold. I stedet forblev de sammen, og tog sig til at finde et nyt offer.
D. 17. juni bortførte de 34-årige Virginia Mochel fra parkeringspladsen, ved den bar hun arbejdede på i West Sacramento. For første gang tog parret deres ’sexslave’ med hjem, hvor de bandt hende fast og mishandlede og voldtog hende. Da de var færdige, slæbte Gerald Virginia ud i varevognen, hvor han strangulerede hende ihjel. De dumpede derefter liget udenfor Clarksburg, hvor Virginias skelet blev fundet d. 30. oktober.

Tre dage efter Virginias skelet blev fundet, d. 1. november, bortførte parret 22-årige Craig Miller og 21-årige Mary Elizabeth Sowers. Det unge kærestepar var på vej hjem fra en fest, da Gerald med en pistol tvang dem ind i Charlenes forældres bil. En ven af kæresteparret så dem sidde i bilen og gik hen for at snakke med dem. Charlene stak vennen en lussing og bad ham skride, og straks efter kørte bilen af sted. På et tidspunkt stoppede de op, smed Craig ud af bilen og skød ham. De kørte derefter hjem, hvor parret mishandlede og voldtog Mary Elizabeth i nogle timer. Da de var færdige kørte de ud til en mark i Placer County, hvor Gerald skød Mary Elizabeth i hovedet tre gange. De kørte derefter hjem igen.
Craigs lig blev fundet dagen efter, men liget af Mary Elizabeth blev først fundet d. 22. november. Vennen havde husket bilens nummerplade, og kontaktede politiet med sin viden. Politiet tog kontakt til Charlenes forældre, som sagde at bilen bestemt ikke havde været involveret i et mord. Da var Gerald og Charlene allerede flygtet ud af byen. Nogle dage senere ringede Charlene til sine forældre for at bede om penge, og da hun igen ringede nogle dage senere, for at få overført pengene, stod politiet klar til at spore opkaldet. FBI blev straks sendt af sted til Omaha, Nebraska, hvor parret befandt sig, og her blev de anholdt d. 17. november 1980 for mordet på Craig Miller og Mary Elizabeth Sowers.

Retssag og fængsling

Mens Charlene sad fængslet, fødte hun parrets søn, Gerald Jr., d. 17. januar 1981. Charlenes forældre fik straks efter forældremyndighederne over sønnen.

Til en start benægtede både Charlene og Gerald at have noget med mordet at gøre. I juli 1981 begyndte Charlene at vise interesse for en aftale, og tilbød at tilstå og vidne mod Gerald, hvis hun så kunne blive løsladt mod kaution. Det var dog ikke en aftale anklager var interesseret i, og tilbuddet blev afslået. Hvad efterforskerne endnu ikke vidste, var at parret stod bag otte yderligere mord.
I marts 1982 fortalte Charlene at hun kunne opklare 10 mordsager, herunder mordet på Craig Miller og Mary Elizabeth Sowers, og hendes forsvarsadvokater fik lavet en aftale med anklager, der lød at Charlene kun ville blive idømt 16 år og 8 måneders fængsel, hvis hun officielt tilstod og vidnede mod Gerald.

Gerald var nu tiltalt for mord i Californien og Nevada. Hans første retssag fandt sted fra november 1982 til maj 1983, i Martinez, Californien, tiltalt for mordet på Craig Miller og Mary Elizabeth Sowers. Han valgte at være sin egen advokat, og kendte sig ikke skyldig i mordene. Men Charlenes vidneudsagn overbeviste juryen, og Gerald blev fundet skyldig og idømt dødsstraf i juni 1983. Han skulle henrettes i gaskammeret i San Quentin State Prison, men først igennem endnu en retssag. Han blev overført til Nevada, hvor han var tiltalt for mordene på Karen Chipman-Twiggs og Stacy Ann Redican. Retssagen begyndte d. 23. maj 1984, og under en måned senere var han igen fundet skyldig og idømt dødsstraf.
Gerald var nu fundet skyldig og idømt dødsstraf for fire mord. De resterende seks blev han ikke dømt for, men de er medregnet i de officielle tal over ofre.
I slutningen af 1990’erne fik Gerald en ny retssag, grundet nogle problematiker med juryen under den ene retssag, men blev atter idømt dødsstraf. Han nåede dog ikke at blive henrettet; i stedet var det en kræftsygdom, der tog livet af ham i 2002.

Charlene blev fængslet i Nevada. Hun kunne søge om prøveløsladelse allerede i 1991, men valgte i stedet at afsone sin fulde straf, da hun ellers kunne risikere at skulle for retten, tiltalt for mord og kidnapning, i Californien.
Under sin tid i fængslet studerede Charlene psykologi, forretning og Islandsk litteratur. Hun blev løsladt i 1997, og lever i dag som en fri kvinde, ligesom Karla Homolka. Hun har skiftet navn til Mary Martinez, og lever eftersigende et ganske almindeligt liv i Sacramento, Californien. I 2013 deltog hun i et interview med CBS13, hvor hun udtalte at hun også var et offer, samt hævdede at hun havde forsøgt at redde nogle af ofrene. Det er der dog stor tvivl om.

Ofre

Sammen dræbte Gerald og Charlene ti personer, men blev kun dømt for fire mord. De gik efter unge piger eller kvinder, som de kunne mishandle seksuelt og bruge som ’sexslaver’. De dræbte ofrene ved enten at skyde dem, tæske dem ihjel eller strangulere dem. Én blev begravet levende. Ofrene er identificeret som:

  • Rhonda Scheffler, 17 år
  • Kippi Vaught, 16 år
  • Brenda Judd, 14 år
  • Sandra Colley, 13 år
  • Stacy Ann Redican, 17 år
  • Karen Chipman-Twiggs, 17 år
  • Linda Teresa Aguilar, 21 år
  • Virginia Mochel, 34 år
  • Craig Miller, 22 år
  • Mary Elizabeth Sowers, 21 år

Brenda Judd og Sandra Colleys lig blev først fundet d. 20. november 1999, og identificeret den efterfølgende måned.

Medier

Sagen er omtalt i følgende podcasts:
Killer Cocktails, episode 12: Hot Toddy, Gerald Armond Gallego & Charlene Adell Gallego, and Bernard & Honey Sherman, december 2018
What Did You Do?!, episode 35: Gerald and Charlene Gallego, Dark Twisted Fantasy, marts 2019
Anthology of Horror, episode: The Sacramento Sex Slave Murders, oktober 2019
My Favorite Murder with Karen Kilgariff and Georgia Hardstark, episode 193: The Lowest Limit, oktober 2019
Big, If True, episode 96: Gerald and Charlene Gallego (The Sacramento Sex Slave Murders), februar 2020
I Said God Damn! A True Crime Podcast, episode 80: Rectal Cancer & Cold Eggs, marts 2020
Hella Capital Crime, episode: Gerald & Charlene Gallego, april 2020
True Crime Trucker Podcast, episode: Gerald & Charlene Podcast, april 2020

Følgende dokumentarserier nævner sagen:
History’s Mysteries: Infamous Murders, episode: Stalking the Innocent, sendt første gang i 2004
Wicked Attraction, sæson 1 episode 6: Twisted Twosome, sendt første gang d. 11. september 2008
Born to Kill?, sæson 6 episode 1: Gerald and Charlene Gallego, The Love Slave Killers, sendt første gang i 2014
Twisted, sæson 6 episode 1: Sex Slave Killers, sendt første gang d. 15. september 2014
Snapped: Killer Couples, sæson 4 episode 6: Charlene and Gerald Gallego, sendt første gang d. 4. januar 2015

Der er skrevet to bøger, der handler om sagen:
All His Father’s Sins: The Shocking Truth About California’s Most Grusome Serial Killer, af Ray Biondi og Walt Hecox, 1990
The Sex Slave Murders: The Horrifying True Story of America’s First Husband-and-Wife Serial Killers, af R. Barri Flowers, 1995
Sagen er derudover nævnt i følgende bøger:
Murder Most Rare: The Female Serial Killer, af Michael D. Kelleher, 1998
Women Who Kill: Profiles of Female Serial Killers, af Carole Anne Davis, 2002
The Encyclopedia of Serial Killers – Second Edition, af Michael Newton, 2006
Serial Killer Couples: Bonded by Sexual Depravity, Abduction, and Murder, af R. Barri Flowers, 2012

Kilder

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ottis Toole