Patrick Kearney - Trash Bag Killer

James Holmes – Skyderiet i Aurora, Colorado

I 2012 skød og dræbte James Holmes 12 personer i en biograf i Aurora, Colorado, under visning af The Dark Knight Rises. I det halve år forinden skyderiet var James begyndt at udvise en yderst mærkværdig adfærd og droppede pludselig at færdiggøre sin Ph.d. i neurovidenskab.
Både psykisk sygdom og besættelse af Jokeren var bud på, hvad der fik den unge mand til at planlægge og udføre skyderiet. Men selv talte han om “menneskelig kapital”. 

James Eagan Holmes blev født d. 13. december 1987 i San Diego, Californien, USA. Hans far, Robert, er højtuddannet matematiker og videnskabsmand, mens hans mor, Arlene, er uddannet sygeplejerske. James voksede op i en forstad i Oak Hills, Californien, hvor hans lillesøster, Chris, senere kom til verden. Familien gik regelmæssigt i den lutheranske kirke, og var en ret almindelig og varm familie.
Som barn gik James til fodbold og klaver, og klarede sig godt i skolen – så godt, at han blev sat til at hjælpe med at lave skolens website, da han gik i 5. klasse. Han var umiddelbart en helt almindelig og glad dreng, indtil familien året efter flyttede tilbage til San Diego, hvor James blev født. De flyttede ind i et hus i Rancho Pañasquitos-nabolaget, og James startede i Middle School. Det var svært for James at få venner, og han begyndte at trække sig mere og mere ind i sig selv og computerspilsverdenen. Hans forældre forsøgte at hjælpe ham med at få venner, men uden held, og da de så deres søn trække sig mere besluttede de sig for at søge hjælp til ham, men fik blot beskeden at det var en naturlig reaktion på flytningen og han nok skulle blive sig selv igen.
Da han nogle år senere begyndte på Westview High School meldte han sig på fodboldholdet og terrænløbeholdet, og selvom han altid var deltagende, formåede han aldrig rigtig at blive en del af holdene. James blev aldrig igen den glade dreng, som han førhen havde været.

James’ klassekammerater og lærer syntes at han var en smule mærkelig, men fandt ham ikke som sådan sindsforvirret. I virkeligheden var hans mentale tilstand for længst forværret; allerede som barn begyndte han at være bange for det han selv kalder ”Nail Ghost”, som han kunne høre hamre på væggene om natten, og han så ofte skygger og flimmer i øjenkrogene, der sloges med hinanden. Det var dog noget han ville holde for sig selv i en del tid endnu.
I 2006 færdiggjorde James high school, og deltog samme sommer på en videnskabs sommerlejr, hvor han holdte et foredrag om ’tidsmæssige illusioner’, der ifølge ham er en illusion der giver mulighed for at ændre fortiden. Kvinden der præsenterede James fortalte at hans drøm var at lave videnskabelige opdagelser og at eje en slurpee-maskine. Samme år fik James en praktikplads hos Salk Institute for Biological Studies, hvor han som et eksperiment lavede computerkodning. Da praktikken nåede sin ende præsenterede James sit arbejde for de andre praktikanter, men formåede aldrig at færdiggøre eksperimentet, og blev af lederen beskrevet som stædig, umeddelsom og socialt uduelig.
Da sommeren var ovre begyndte James på University of California, Riverside (UCR), hvor han studerede neurovidenskab og blev medlem af blandt andet Phi Beta Kappa og Golden Key. Rent fagligt klarede James sig som forventet fremragende, og han formåede endda også at få nogle venner i løbet af sine år på UCR. Sommerferien i 2008 brugte han som vejleder på en sommerlejr i Glendale, hvor han havde ansvar for 10 børn i alderen 7 til 14 år, hvilket han klarede helt uden problemer.

I 2010 færdiggjorde James sin bachelorgrad i neurovidenskab med et af de højeste gennemsnit det år. Han ansøgte om at læse videre på University of Illinois at Urbana-Champaign (UIUC), med flotte anbefalingsbreve fra UCR. Hans ansøgning tiltrak en del opmærksomhed; ikke kun på grund af de flotte anbefalinger og hans imponerende ansøgning, men også på grund af det vedlagte fotografi af ham stående ved siden af en lama. UIUC fandt James ekstraordinær og tilbød ham ikke blot en studieplads på universitetet, men også et årligt beløb på $22,660 (svarende til næsten 180,000 kr. i 2019) samt at han ikke skulle betale studieafgift. Men James valgte at afslå tilbuddet, og flyttede i stedet hjem til sine forældre i en periode og fik sig et deltidsjob hos McDonald’s.
Han ansøgte om at blive optaget på University of Colorado Anschutz Medical Campus hvor han ville tage en Ph.d. i neurovidenskab, hvor han blev optaget og fik et stipendium på $5000 (svarende til cirka 38,400 kr. i 2019) og kunne begyndte i juni 2011. Han flyttede da ind i en toværelses lejlighed i Aurora, Colorado, i en bygning hvor andre studerende også boede.
I oktober fik James sin formodentlig første kæreste, Gargi Datta, som han havde mødt via studiet. Efter to måneder brød hun forholdet mellem dem, efter James havde konfronteret en mand, som hun havde snakket med under en date. I januar 2012 fandt de igen sammen, men forholdet endte allerede igen efter en måned. Selvom de fortsat snakkede fint sammen i nogen tid, resulterede bruddet i at James blev deprimeret, og han valgte derfor at søge hjælp hos en psykiater der var tilknyttet universitetet. Her fortalte han om hans tanker om at dræbe, men psykiateren mente ikke at der var fare for at James rent faktisk ville dræbe nogen, så hun valgte ikke at gøre andet end at udskrive Zoloft (Sertralin) til ham. Det var et valg hun traf, på trods af at hun mistænkte at James var psykotisk, og med viden om at Zoloft kan trigge mani og ved skizofreni forværre psykotiske symptomer. Også til sin nu ekskæreste, Gargi, skrev han til om sin lyst til at dræbe; han forklarede at han ved at dræbe kunne opnå ”menneskelig kapital” og dermed få et mere meningsfyldt liv. Ligesom psykiateren, tog Gargi heller ikke James’ beskeder seriøst.

James gav ikke helt op på kærligheden, eller måske nærmere sit seksuelle behov. Han oprettede en datingprofil på Match.com og Adult FriendFinder, hvor han beskrev sig selv som agnostiker, og at det første folk lagde mærke til ved ham, var hans sjæl-gennemborende øjne. Titlen på profilen kaldte han ”Vil du besøge mig i fængslet?”, og svarede at han søgte ”sexy times”. Ifølge visse kilder begyndte han omkring dette tidspunkt også at hyre prostituerede, hvorefter han skrev anmeldelser om dem på diverse online forums.
Hen over foråret 2012 forværredes James’ tilstand på trods af Zoloft, og det begyndte især at gå ud over hans studier. Han fik dårligere og dårligere karakterer, og efter at han dumpede en mundtlig eksamen i juni valgte han at droppe ud af universitetet uden videre forklaring.
I samme periode købte James lovligt en riffel, et gevær og to håndvåben, samt en ualmindelig stor mængde ammunition over internettet, og ansøgte om at blive medlem af en privat våbenklub. Da ejeren ringede til James for at give ham informationer, blev han mødt af James’ telefonsvarer der ifølge manden mindede ham om Jokeren fra Batman. Han fandt den så bizar, at han valgte at afslå James’ ansøgning. I juni stoppede han med at komme hos psykiateren.

Skyderiet

Om aftenen d. 19. juli 2012 pakkede James sin notesbog, kaldt Of Life, og sendte den til den psykiater han førhen var kommet hos. Men notesbogen nåede hende ikke i tide. I den havde James beskrevet sine planer om at udføre et skyderi i biografen i Town Center at Aurora, med detaljerede tegninger over biografen. Han skrev at han havde overvejet andre muligheder end biografen, blandt andet lufthavnen, men denne havde han fravalgt, fordi ”terrorisme er ikke budskabet. Budskabet er, at der ikke er noget budskab”. Beslutningen om at begå skyderiet, var taget på baggrund af hans had af menneskeheden og fiasko med studierne. I notesbogen havde han desuden skrevet at han havde et ødelagt sind og haft en besættelse af at dræbe siden han var barn.
Efter at have sendt notesbogen af sted, ringede han til en krisehotline i håb om at nogen kunne tale ham fra at begå skyderiet. Men opkaldet varede kun ni sekunder.

Samme aften tog James til biografen i Town Center at Aurora, på 14300 E. Alameda Avenue, Aurora, Colorado. Han købte en billet til filmen The Dark Knight Rises, der blev sendt i både sal 8 og 9 lige omkring midnat. Han gik ind i sal 9, hvor omkring 400 andre biografgæster ville se filmen, og satte sig på første række.
Tyve minutter inde i filmen rejste hans sig op og forlod salen via nødudgangen bag skærmen, som førte ud til en parkeringsplads hvor hans bil holdte parkeret. James gik hen til sin bil, hvor han skiftede tøj og hentede sine våben. Iført gasmaske, taktisk militærvest, hjelm, skudsikre leggins og halsbeskyttelse, skridtbeskytter og handsker, samt hovedtelefoner der spillede høj technomusik, trådte han atter ind i salen via nødudgangen. Da var klokken lige omkring kl. 0038.
James smed to dåser på gulvet, som straks begyndte at fylde rummet med tåregas. Han affyrede først et par skud op i loftet med sit gevær, og begyndte dernæst at skyde mod publikum. Indtil da havde de fleste troet at han blot var en del af forestillingen eller en gæst iført udklædning, men nu gik alvoren op for dem og folk begyndte at skrige og forsøge at flygte. For at gøre det vanskeligere havde James låst udgangene. Efter at have affyret 6 skud med geværet, tog han sin halvautomatiske riffel i brug, men en fejlfunktion gjorde at han efter 65 skud måtte skifte til håndvåben. På et tidspunkt affyrede han skud mod bagvæggen, som gik gennem væggen og ramte tre personer i sal 8. Da var brandalarmerne gået i gang, og publikum i sal 8 havde fået besked på at evakuere bygningen. Publikum i sal 9 flygtede samtidig ud af salen – og ligeså gjorde James, efter at have affyret 76 skud på få minutter. Ud af de 76 skud, var 70 personer blevet ramt. Flere blev såret af gas og i forsøg på at komme ud.

Udenfor biografen var der kaos. Folk løb rundt omkring, alt imens ambulancer forsøgte at komme så tæt på biografen som muligt. Alarmcentralen havde modtaget første opkald ét minut efter James havde affyret første skud, og første politibil var på stedet indenfor 90 sekunder.
Kl. 0045 blev James anholdt, stående ved siden af sin bil. Han gjorde ingen modstand og virkede nærmest som om, at han ikke var mentalt til stede. På sig havde han en førstehjælpskasse og en sømmåtte; dem ville han have gjort brug af, i tilfælde af at politiet skød eller jagtede ham. Men James havde ikke engang forsøgt at flygte, til stor forundring.
Da James var blevet anholdt begyndte flere politibetjente at transportere sårede personer til hospitaler i deres patruljebiler, fordi der ikke var ambulancer nok. Havde de ikke gjort det, havde dødstallet muligvis været en del højere.

Ofre

10 personer døde inde i biografen, og to blev erklæret død på hospitalet. De dræbte er:

  • Jonathan Blunk, 26
  • Alexander J. Boik, 16
  • Jesse Childress, 29
  • Gordon Cowden, 51
  • Jessica Ghawi, 24
  • John Larimer, 27
  • Matt McQuinn, 27
  • Micayla Medek, 23
  • Veronica Moser-Sullivan, 6
  • Alex Sullivan, 27
  • Alexander C. Teves, 24
  • Rebecca Wingo, 31

Gordon Cowden blev dræbt af et skud i brystet, da han beskyttede sine to teenagedøtre. Jonathan Blunk, John Larimer, Matt McQuinn og Alexander C. Teves døde da de beskyttede deres kærester.
Veronica Moser-Sullivans mor, Ashley Moser, var gravid da skyderiet fandt sted. Hun blev hårdt såret, hvilket resulterede i at hun blev delvist lam og aborterede en uge senere. Flere af de sårede har fået mén der vil følge dem resten af deres liv, herunder blandt andre Caleb Medley der blev hjerneskadet.

De sårede blev bragt til Children’s Hospital Colorado, Denver Health Medical Center, The Medical Center of Aurora, Parker Adventist Hospital, Rose Medical Center, Swedish Hospital og University Hospital. 3 af hospitalerne tilbød ofrene at lave nedslag i hospitalsregningerne, og nogle endda helt at de ikke skulle betale.

Efterforskning og retssag

Efter anholdelsen blev James tilbageholdt i Arapahoe County Detention Center, isoleret og under selvmordsovervågning. Ved afhøringen fortalte James at han havde valgt at begå skyderiet i biografen ved midnatstid fordi der var mindre sandsynlighed for at der ville være børn til stede dér, og spurgte også ind til om der var nogle børn der var blevet såret. Han fortalte derudover at han havde bomber i sin lejlighed, hvilket resulterede i at den bygning han boede i samt fire nabobygninger blev evakueret med det samme. Og ganske rigtigt var der bomber i lejligheden. En bombe var blevet sat på døren, men den formåede en robot at desarmere, samt andre bomber i lejligheden. Efterforskerne fandt desuden over 30 hjemmelavet granater forbundet til en kontrolboks i køkkenet, der var fyldt med mere end 110 liter benzin, samt en masse Batman-ting.
D. 23. blev efterforskerne færdige med at samle bevismaterialer i lejligheden, og to dage senere kunne beboerne i nabobygningerne endelig komme hjem igen. Seks dage senere kunne beboerne i den bygning James boede i, også komme hjem.

Første gang James var i retten var d. 23. juli. Hans hår havde under skyderiet været farvet orangerødt, men var nu en meget fesen orange.
D. 30. juli blev James sigtet for 24 tilfælde af mord, 116 tilfælde af mordforsøg, besiddelse af sprængstoffer og at opildne vold. Han havde dræbt 12 personer, men for hvert offer blev han sigtet for både overlagt mord og mord med ekstrem ligegyldighed, og stod altså derfor overfor 24 mordanklager. Ti dage senere bad James’ forsvar om at få mere tid, for at kunne vurdere i hvilken grad James’ mentale tilstand påvirkede ham.
D. 19. september anmodede anklager om at tilføje ydereligere 10 sigtelser og ændre på 17. Det ville resultere i i alt 152 sigtelser mod James. Dagen efter mødte James op i retten, nu med kortklippet brunt hår. D. 11. oktober bad James’ advokater om at udsætte den foreløbige høring til november, men da de nærmede sig datoen måtte det rykkes igen. D. 13. november forsøgte James at begå selvmord ved først at stille sig i sin seng og falde bagover i et forsøg på at flække kraniet på gulvet. Da det ikke lykkedes løb han med hovedet først ind i en væg i sin celle. Han blev indlagt på hospitalet, men havde ingen alvorlige skader og kunne allerede udskrives den følgende dag. Den foreløbige høring blev da udsat til d. 7. januar.
Da de mødte i retten d. 7. januar 2013 blev optagelser af opkald til alarmcentralen, fra natten skyderiet fandt sted, præsenteret i retten som bevismateriale. Forsvaret holdte fast i at James var psykisk syg, men dommeren besluttede at alle beviser præsenteret til den foreløbige høring var tilstrækkelige nok til at de kunne påbegynde en retssag.
D. 27. marts tilbød James at kende sig skyldig, hvis han dermed kunne undgå dødsstraf. Det var anklager dog ikke med på, og d. 1. april meldte de ud, at de ville gå efter dødsstraf. D. 7. maj bekendtgjorde forsvaret at de ville få James til at kende sig ikke skyldig på grund af sindssyge, hvilket blev officielt d. 31. maj og godkendt d. 4. juni.
D. 5. august blev James overført til Colorado Mental Health Institute i Pueblo, men blev allerede sendt tilbage til fængslet femten dage senere.

Retssagen blev sat til at skulle begynde d. 14. oktober 2014. Forsvaret skulle dog bruge længere tid på at vurdere James’ mentale tilstand, og retssagen blev derfor udsat til d. 8. december. Efter endnu en udsættelse kunne den endelig starte d. 27. april 2015. Imellem tiden var en jury blevet fundet: 19 kvinder og 5 mænd skulle afgøre James’ fremtid.
På den første dag af retssagen lagde anklager ud med at sige, at James havde været ved sit fulde fem før, under og efter skyderiet, og hans mål med skyderiet var at dræbe alle 400 personer i biografen. Forsvaret sagde i stedet at skyderiet var et resultat af en psykotisk episode, og at James led med skizofreni. Hen over de følgende uger blev der præsenteret en masse beviser og indkaldt vidner, herunder blandt andet overlevende ofre. James’ notesbog, som han inden skyderiet havde sendt til sin tidligere psykiater, blev også præsenteret i retten. Psykiater William Reid, der havde talt med James i mere end 22 timer, vidnede i retten, og fortalte at han havde diagnoseret James med skizoid personlighedsforstyrrelse; han var overbevist om at James var psykisk syg, men havde vidst hvad han havde haft gang i og hvilke konsekvenser der var ved hans handlinger. Videooptagelser af deres samtaler blev præsenteret i retten som bevismateriale. Psykiateren Jeffrey Metzner videde også i retten; han havde talt med James i 25 timer, og var kommet frem til at diagnosere James med skizoaffektiv lidelse. Han var også overbevist om, at James vidste hvad han havde haft gang i. Flere psykiatere havde desuden snakket med James før retssagen, og ingen kunne blive helt enige om en diagnose, men langt de fleste var enige i at han havde været ved sit fulde fem.
D. 9. juni måtte retssagen midlertidigt stoppes, da tre jurymedlemmer blev afskediget fra retssagen efter at have talt om retssagen udenfor retssalen. En fjerde blev kort efter afskediget, efter at hendes bror var blevet skudt under et røveri nogle dage forinden. En femte blev afskediget efter dommeren fandt ud af, at hun kendte en af de sårede. Derefter kunne retssagen atter gå i gang, og d. 19. juni indkaldte anklager deres sidste vidne: Ashley Moser, moderen til dræbte Veronica Moser-Sullivan.
D. 9. juni afslog James at vidne. Dagen efter præsenterede forsvaret videoer, optaget i James’ celle, der viste hans mærkværdige og til tider bizarre adfærd, formegentlig i et forsøg på at overbevise juryen om James’ sindssyge. D. 14. juli blev de afsluttende argumenter fremført, og dagen efter kunne juryen gå i gang med drøftelserne.

D. 16. juli 2015 blev James fundet skyldig i alle 24 mordanklager, samt 140 mordforsøg, besiddelse af ulovlige sprængstoffer, og voldsforbrydelse. Derefter kunne domsforhandlingerne gå i gang, hvor James’ søster og far undervejs vidnede i håb om at James kunne undgå dødsstraf. D. 30. juli bad forsvaret juryen om at tage James’ psykiske lidelser i betragtning, på trods af tidligere at være blevet afvist.
D. 7. august 2015 blev James idømt fængsel på livstid uden mulighed for prøveløsladelse. Flere jurymedlemmer havde stemt ja til dødsstraf, men på grund af uenighed endte de på livstidsdommen. D. 26. august blev James formelt idømt 12 livstidsdomme uden mulighed for prøveløsladelse, samt 3318 års fængsel for mordforsøg og besiddelse af sprængstoffer.
D. 4. december blev James desuden beordret til at skulle betale ofrene $955,000 (cirka 6,4 mio. kr.) i erstatning.

Tiden efter

En mindehøjtid blev afholdt i Aurora aftenen efter skyderiet. Daværende præsident Barack Obama beordrede regeringsbygninger til at flage på halvt til d. 25. juli. D. 22. juli tog han til Aurora, hvor han blandt andet mødtes med ofre og holdte en tale, der blev sendt på nationalt TV. Blandt andre dronning Elizabeth II, Frankrigs daværende præsident François Hollande, Israels premiereminister Benjamin Netanyahu, Ruslands præsident Vladimir Putin og Pave Emeritus Benedict XVI sendte deres kondolencer.
Et mindesmærke blev placeret 850 meter fra biografen i sommeren 2018. Mindesmærket består af 83 abstrakte fugle: én for hvert offer, hvor tretten af fuglene har gennemsigtige vinger og er placeret i midten – de repræsenterer de 12 dræbte samt det ufødte barn Ashley Moser mistede. Mindesmærket er designet af Douwe Blumberg, og hedder Ascentiate.

Warner Bros. valgte efter skyderiet at aflyse The Dark Knight Rises’ premierer i Frankrig, Mexico og Japan, samt at skære ned på marketingkampagner for filmen i Finland, og nogle TV-reklamer for filmen blev også fjernet. De bad også biografer om at stoppe med at vise filmen Gangster Squad, fordi den indeholdte en scene hvor hovedpersonen udførte et skyderi i en biografsal. Filmen blev først vist igen d. 23. januar, hvor scenen var blevet lavet om. Angiveligt donerede Warner Bros. også en betydelig sum penge til Colorado’s Community First Foundation, der samlede ind til ofrene.
Christian Bale, der spillede rollen som Batman i filmserien, besøgte nogle af ofrene privat d. 24. juli. Også baseballholdet Colorado Rockies og amerikansk fodboldholdet Denver Broncos besøgte ofre på hospitalerne. Komponisten bag The Dark Knight Rises’ soundtrack, Hans Zimmer, lavede efterfølgende en sang kaldt Aurora i ære for ofrene. Sangen blev solgt for donationer, der gik til en fond for ofrene.

Biografen var lukket til d. 17. januar 2013. Cinemark, der ejer biografen i Aurora, gik med til at betale begravelsesudgifterne for de ofre, hvis udgifter ikke blev betalt af Crime Victims’ Compensation Fund. I september 2012 blev Cinemark sagsøgt for mangel på sikkerhed af tre ofre, samt familier til ofrene senere, men begge gange blev sagen droppet.
I frygt for copycat-hændelser blev nye sikkerhedsprocedurer sat i spil i biograferne rundt omkring i USA, blandt andet i AMC biograferne, der meldte ud af gæster ikke var tilladt at være iført kostumer der skræmte andre gæster og/eller ansigtsdækkende masker og falske våben. Men allerede i dagene efter skyderiet blev flere anholdt for trusler og mistænkelige handlinger, der var relateret til The Dark Knight Rises og skyderiet. D. 22. juli blev en mand anholdt i en biograf i Norwalk, Californien, efter at have råbt ”Er der nogen der har et skydevåben?” og ”Jeg burde gå amok som i Colorado” under filmen – manden blev idømt tre måneders fængsel og en betinget dom på tre år. Dagen efter smed en mand en pakke ind i en biograf i San Jose, Californien, mens han råbte at det var en bombe – biografen, der viste filmen, blev straks evakueret. Samme dag blev 50 personer evakueret fra en biograf i Sierra Vista, Arizona, efter en konfrontation mellem en gæst og en påvirket mand. D. 4. august blev en mand anholdt i Westlake, Ohio, efter at have medbragt flere våben i en skoletaske ind i biografen, hvor han ville se filmen – han blev idømt seks måneders fængsel.

Og som sædvanlig blev der ikke gjort noget ved USA’s forrykte våbenlov. I perioden efter skyderiet blev der endda solgt flere våben i Colorado, Washington, Florida, Californien og Georgia. Colorado er ellers en stat hvor der er blevet begået en del skyderier; fra 1993 til 2019 er der blevet begået 12 masseskyderier, som har resulteret i 49 dræbte. Fem er skyderierne er foregået på skoler.
Skyderiet satte desuden gang i debatten om brugen af SSRI-præparater, herunder blandt andet Zoloft, Luvox, Prozac og Citalopram. Det er langt fra første gang at gerningsmanden har fået udskrevet og brugt et SSRI-præparat, og flere eksperter mistænker bestemt en sammenhæng mellem medicinen og volden. Efter skyderiet udtalte professor i psykiatri David Healy: ”Jeg tror, at havde han ikke taget sertralin, ville han ikke have dræbt nogen”.

James’ familie blev allerede få timer efter skyderiet udsat for dødstrusler, som ville vare ved i en periode, og kunne ikke være i fred fra pressen. Det var netop også pressen, der gav James’ mor besked om skyderiet. Først i 2016 valgte de at stå frem i pressen, hvor de fortalte om deres søn og vigtigheden i at være opmærksom på mental sundhed.

Efter at have modtaget sin dom blev James i september 2015 flyttet til Colorado State Penitentiary i Cañon City. Måneden efter blev han overfaldet af en anden indsat, da en fængselsvagt ved et uheld kom til at åbne en port mellem ham og James. James måtte på det tidspunkt ikke være i kontakt med andre indsatte. I januar 2016 blev James derfor flyttet til maksimumsikkerhedsfængslet

USP Allenwood i Gregg Township, Pennsylvania, i al hemmelighed. Flytningen blev først offentliggjort i september 2017.

Medier

I 2016 havde dramafilmen Dark Night premiere. Filmen, der er instrueret af Tim Sutton, er baseret på sagen.

Allerede d. 14. august 2012 blev den første dokumentar om sagen sendt: The James Holmes Conspiracy. Fem dage senere blev dokumentaren The Batman Shooting sendt for første gang.
I 2014 havde kortdokumentarfilmen Aurora Shooting premiere; den er instrueret af Tim McGrath, der var i salen med sin fætter da James Holmes udførte skyderiet.
Sagen er derudover nævnt i dokumentarserien Active Shooter: America Under Fire, i sæson 1 episode 1: Aurora, Colorado, sendt første gang d. 29. september 2017.
Debatten om SSRI-præparater hos mordere satte gang i debatten, og resulterede i dokumentarfilmen A Presciption for Murder, sendt på BBC d. 26. juli 2017, der tager udgangspunkt i James Holmes’ medicinforbrug.

I 2015 udkom bogen The Spiral Notebook: The Aurora Theater Shooter and the Epidemic of Mass Violence Commited by American Youth. Bogen, der er skrevet af Stephen Singular og Joyce Singular, relaterer til sagen og masseskyderier blandt unge generelt. Bogen Tragedy in Aurora: The Culture of Mass Shootings in America, skrevet af Tom Diaz, udgivet i 2019, relaterer ligeledes til sagen og masseskyderier.
I 2018 udgav psykiater William Reid, som havde snakket med James og vidnet under retssagen, bogen A Dark Night in Aurora: Inside James Holmes and the Colorado Mass Shootings. Bogen tager udgangspunkt i de cirka 22 timer, som psykiateren tilbragte med James.

Kilder

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Patrick Kearney - Trash Bag Killer